Wat kan je doen tegen de (gewone) griep?

Het is herfst, de dagen worden korter het waait harder en het wordt weer wat frisser. Ook die griep doet weer van zich spreken en het zat er aan te komen, ook ik heb het virus te pakken. Nou ben ik nog niet zo ziek dat ik al thuis moet zitten, maar ik voel me wel al zwakjes. Sneller moe, rillingen u kent het wel. Ik neem al vaker rust, ga eerder naar me nest en eet wat vaker fruit. Zijn er nog andere tips om zo snel mogelijk van dit virus af te zijn voordat ik echt ziek wordt. Of is het nu een kwestie van uitzieken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij bestaat er geen 100% remedie. Als je rookt heb je wel veel meer kans dan gemiddeld omdat je dan een verminderde weerstand hebt.

uitzieken, je rust nemen, energie bewaren en veel vitamientjes....

Weerstand opbouwen! Ga is bij je ziekke neefje opbezoek, slik vitaminepillen etc. Het 100% voorkomen kan helaas niet.

Een ouderwetse grog. Hete thee, veel verse citroensap, 2 asperine of paracetamol en een borrel. Zo heet mogenlijk drinken en daarna je bed in kruipen en uitzweten. Is nog steeds het advies van mijn oude huisarts In princiepe ben je al te laat en heb je het virus al. Gewoon uitzieken dus en zorgen dat je weerstand een beetje sterker wordt.

Eigenlijk is uitzieken de enige remedie tegen griep. Zorg voor voldoende (nacht)rust, warmte en ontspanning. Bij koorts is het belangrijk voldoende te drinken. Neem de tijd om rustig uit te zieken. Als je te vroeg weer aan de slag gaat, kunnen de ziekteverschijnselen terugkomen. Geneesmiddelen zijn niet nodig. Rust is het beste medicijn.

Bronnen:
http://www.kring-apotheek.nl/zz/mainzz09.html

Als je niets doet duurt de griep 7 dagen en als je medicijnen neemt duurt de griep een week... Maar je doet er niets tegen... Toegevoegd na 16 minuten: Zou je trouwens niet willen weten wat je kunt doen tegen een dodelijke griep?

Ziek het uit. Dat betekent: rust nemen, warm blijven, veel slapen. Qua medicatie hooguit iets tegen de hoofdpijn en/of iets tegen de verstopte neus, zodat je goed kunt slapen. Vitamines eten mag, maar is alleen nodig als je normaal gesproken een vitaminetekort hebt. Als je altijd al normaal gevarieerd eet, heb je nu echt geen extra vitamines nodig. Dat was misschien vroeger zo, toen de voeding eenzijdiger was dan nu, maar nu hoeven we ons daar geen zorgen over te maken.

Verzamel een stapel lekkere leesboeken en/of DVD's, zorg voor grote voorraad kippensoep, kruidenlikeur en een stapel zakdoeken. Zoek een lekker plekje op de bank of in bed en gewoon lekker relaxed je griep uitzieken. Met een dag of 7 moet je dan wel zodanig hersteld zijn dat je er weer helemaal tegenaan kunt.

Neem een overdosis vitamine C. Wel echt veel nemen. En bij mij helpt sporten waar ik flink bij zweet ook.

Gewoon lekker uitzieken, er zijn geen echte preventieve middelen tegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100