Ik wordt vaak moe van chocola en teveel suiker. Hoe kan dit?

Ook krijg ik er dan vaak hoofdpijn bij. Mijn bloedsuikergehalte is oké. Ik ben er al mee naar de huisarts geweest, er blijkt niets aan de hand.

Mijn symptomen na teveel zoetigheid:
- moe
- lusteloos
- hoofdpijn
- erg hangerig

Ik ben absoluut geen grote snoepkont, maar soms (hooguit twee keer per week) heb ik zin in zoete dingen en eet ik maar zo een kleine reep chocola op. Ik weet van tevoren dat ik er niet goed tegen kan maar dan denk ik; dat zien we dan wel weer, ik heb nú zin in iets zoets.

Waarom krijg ik bovenstaande symptomen ervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan het zijn dat je een suiker intolerantie hebt? Mijn dochter had/heeft hetzelfde. ik ben geen arts, mijn advies zou zijn: alle suikers laten staan. alles zelf maken. er zijn zat andere lekkere dingen. en wil je zoet, maak iets met stevia, daar reageert je lichaam niet zo heftig op. er zitten ook veel verborgen suikers in producten. in het begin erg lastig maar het werpt zijn vruchten af. ik zag mijn toen nog kleine meisje (nu 27) zienderogen opknappen. zij werd levendiger, kringen onder haar ogen gingen weg. (eet zij bv.ook nu nog een stukje zoete taart dan zie je de reactie vrijwel meteen) Zij houd dit nog steeds in de gaten en het werkt.

Bronnen:
Eigen ervaring

Dat is helemaal niet zo raar. Als je teveel zoet eet bijvoorbeeld dan krijg je opeens een overdosis aan suikers/energie hierdoor wordt je vermoeid. Hetzelfde is met vet. Je krijgt gewoon opeens teveel binnen waardoor de energie averechts werkt en je moe wordt bijvoorbeeld.

Vooralsnog denk ik dat het menselijke mechanisme niet berekend is op een grote toevoer van snelle (geraffineerde, dus onnatuurlijke) koolhydraten. De insulineproductie schiet dan door waardoor je juist een lage bloedsuiker krijgt. Dat is ook het mechanisme achter een after lunch dip, buiten dat er verhoudingsgewijs tijdelijk meer energie voor de spijsvertering nodig is, die aan de hersenen wordt onttrokken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100