bestaan er mensen bij wie bepaalde onderdelen op de verkeerde plaats zitten?

zijn er mensen bij wie bv. hun neus te hoog op hun gezicht zit of de ogen aan de zijkant van hun gezicht, of wiens mond min of meer verticaal staat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

helaas bestaan ze, lichamelijk gehandicapte mensen Toegevoegd na 3 minuten: die er zelf niet om gevraagd hebben maar door een fout van moeder natuur zo geboren zijn

ja hoor maar ook met extra´s zoals eeen zesde vinger komt vaak voor of mensen die helemaal behaard zijn

Imperfecties zijn er in alle vormen. Zo zijn er mensen die hun hart rechts ipv links hebben. Dit schijnt meer voor te komen dan je zou denken.

In de ontwikkeling van het embryo kan best wat mis gaan, zodat er organen op verkeerde plekken terecht kan komen. Ik som er hier enkele voor je op: - situs inversus: alle romporganen zitten in spiegelbeeld in het lichaam. - dextrocardia: het hart zit rechts ipv links in de borstkas - cryptorchidie: de teelballen zijn niet ingedaald en bevinden zich in de buikholte. - cyclopen: de neuraalbuis heeft zich niet helemaal kunnen splitsen en geeft één oog op de middellijn van het gezicht. Vaak ligt de neus ook boven dat oog, maar is niet echt ontwikkeld. Het neusstompje heeft de vorm van een cilindertje. - hypertelorisme: de organen van het gezicht liggen te ver uit elkaar en de oren staan vaak ook te laag ingeplant. - hernia diafragmatica: de darmen en eventueel milt, maag en lever groeien in de borstholte in plaats van in de buikholte. - omphalocele: de darmen groeien buiten de buikholte.

Ja, bij mij zijn ze er na jaren van onderzoeken achtergekomen dat m'n organen als een los zooitje in m'n buik liggen in plaats van 'volgens het boekje'. Dat moet nu operatief goedgelegd worden, en ik schijn een uniek geval te zijn. Dat zijn dingen die van buitenaf niet te zien zijn, maar daarom niet minder problemen opleveren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100