Kan herpes simplex ( koortslip ) veranderen in Herpes genitalis ( blaasjes aan de genitalien) als je orale sex bedrijft?

En is die kans groot dat het gebeurt, en kan het ook gebeuren als de koortslip niet zichtbaar is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Juist dan omdat een koortslip die nog niet zichtbaar is juist dan een grote besmettingsbron is..als de lip doorbreekt is het ergste gevaar geweken totdat de blaasjes weer openspringen..dan is het weer oppassen.. Herpes is een virus dat in allerlei vormen zichtbaar kan worden.. koortslip, blaasjes, wratten..en in je lijf , je bloed aanwezig is en ook blijft.. Door mindere weerstand of door veel zon kan het uitbreken.. maar een koortslip kun je voelen aankomen door een licht tintelend gevoel en als je dan op tijd gaat smeren met een goede koortslippen creme kun je het meestal wel voorkomen.

De naam van het virus luidt het Herpes Simplex Virus en er zijn twee varianten. Vroeger dacht men dat slechts de HSV type 2 de genitaliën kon besmetten, maar daar is men inmiddels op teruggekomen. Ook type 1 komt voor als Herpes Genitalis, alhoewel er nog steeds sprake is van een voorkeur. Het is dus zeker mogelijk ook door orale bevrediging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100