Hoe kan ik opeens 6 kilo zijn aangekomen?

Ik sport 7 uur per week en eet ook gewoon groente en fruit, maar ik woog altijd rond de 70kilo en nu weeg ik opeens 76 kilo :o

Ik voel me hier echt niet prettig bij, maar ik weet niet hoe het kan...

Ik ben een meisje van 14

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan heb je goed getraind en is je spiermassa flink toegenomen, bravo! Toen ik op mijn 37 jaar ging voetballen, werd ik na een half jaar 5 kg. zwaarder en ook daar begreep ik toen niets van.

Je zit nog in de groei. Je maakt dus botmassa, en spiermassa aan. Ook de hoeveelheid vet kan toenemen. Alle organen groeien mee en worden derhalve zwaarder. Niets om je zorgen over te maken dus.

Zelf doe ik aan topsport en maak dat dus ook mee. Dat hoef je niet prettig te vinden.. Maar afvallen op zoon leeftijd is niet nodig. Je zit in de groei en dan gebeuren zulke dingen

Controleer je weegschaal ;-) En anders even kijken of er nog iets is mis gegaan in je eet patroon. Succes

Ben je nu méér gaan sporten? Dan kan het een toename van spiermassa zijn. In dat geval is er niets mis mee, en moet je hooguit oppassen dat je niet overtraind raakt. Het kan trouwens ook heel eenvoudig aan je weegschaal liggen... En verder - met 14 jaar zijn je hormonen dingen aan het doen die ze nog niet eerder hebben gedaan. Ongesteldheid, borstgroei - het kan allemaal een flinke invloed hebben op je gewicht. Ik zou me nog geen zorgen maken, zeker niet als je je goed voelt en er niet ineens allemaal vetkwabben gaan waggelen als je aan het sporten bent. Kijk het eens twee of drie maanden aan, zodat je weet welke gewichtsschommelingen normaal zijn bij jouw menstruatiepatroon (als dat tenminste al regelmatig is, en zich zeg maar heeft "ingesteld"). Pas als je gewicht drie maanden of langer continu omhoog gaat, zou je eens kunnen kijken naar je voedingspatroon. Voor die tijd zou ik me beslist geen zorgen maken.

Het gaay niet om het gewicht, maar hoe je lijf er uitziet en nog belangrijker dat je lekker in je vel zit. Als je nu echt een buikje hebt of zo, dan kan je over wegen om daar iets aan te doen, maar puur alleen gewicht zegt natuurlijk niets.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100