Hoe kmt het dat als 2 mensen tegelijkertijd besmet voedsel eten, wat later voedselvergiftiging verorzaakt. De 1 een dag eerder ziek word dan de ander?

Eergisteren hebben ik en mijn broer rauwe kip gegeten ( waarschijnlijk met dank aan KLM) Ik ben gister de hele dag ziek geweest maar voel me nu weer goed. Maar nu begint mijn broer zich niet lekker te voelen en de zelfde symptonen te krijgen.

Hoe komt het bij de een langer duurt totdat hij/zij ziek word terwijl zij het tegelijkertijd hebben genuttigd?

BVD

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat zijn gestel/spijsvertering anders is als dat van jou.Misschien werkt dit langzamer en komen de bacterien later in zijn bloed of jij bent eerder ziek als je broer omdat je een minder sterke weerstand hebt.

Omdat zijn spijsvertering langzamer is dan jouw spijsvertering daardoor jij de ziekmakers eerder verwerkt en dus eerder de symptomen krijgt.

naast dat er een groot verschil kan zitten in weerstand kan het ook zo zijn dat jij een rauwer stuk op hebt bijvoorbeeld, en het eten dat je broer op heeft in mindere mate niet gaar was

Het meest voor de hand ligt dat jouw broertje met die kip de dans ontsprongen is maar dat jij hem hebt besmet, uiteraard per ongeluk. Je hebt zelf al gemerkt dat de gevolgen van zo'n besmetting zich ruim binnen een etmaal openbaren. Als je diarree hebt ten gevolge van een darminfectie moet je uiterst hygiënisch te werk gaan om anderen niet te besmetten. Soms lukt dat maar nog vaker niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100