Wat is een omgekeerd dieet?

Toegevoegd na 6 minuten:
Wat houd dit dieet precies in en wat mag en kan je het beste eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

HET OMGEKEERDE DIEET Bekende fans: Beyoncé en Cameron Diaz. Wat houdt het in? Begin je dag met een stevige warme maaltijd en eet je ontbijt 's avonds voor het slapen gaan. Dat is het principe van het omgekeerde of reverse dieet van de Amerikaanse Tricia Cunningham. Haar redenering is dat je bij een warme maaltijd de grootste lading calorieën van de dag binnenkrijgt, terwijl je lichaam 's avonds niet meer de kans krijgt om voldoende calorieën te verbranden. Bijgevolg wordt alles opgeslagen als vet. Door die warme maaltijd 's ochtends al te eten en 's avonds licht af te sluiten, krijgt je lichaam wel de kans om alle ingenomen stoffen te verwerken, wat je automatisch doet afvallen. Kortom, je dag begin je voortaan met aardappelen of rijst, eindigen doe je met ontbijtgranen. Pluspunten: Het dieet stimuleert je om 's ochtends te eten, wat ervoor zorgt dat je metabolisme weer in gang gestoken wordt, waardoor je lichaam calorieën kan verbranden. Minpunten: Veel mensen hebben al moeite om 's morgens wat groenten aan hun ontbijt toe te voegen, laat staan dat ze een volledige maaltijd kunnen verorberen. Wie heeft zin om 's morgens nog vroeger op te staan om een warme maaltijd te bereiden? Mening van de diëtiste: 'Enkel door je maaltijden van volgorde te verwisselen, zal je niet vermageren. Je moet letten op wat die maaltijden inhouden, en er proberen voor te zorgen dat de calorie-inname vooral 's avonds niet te hoog is. Afsluiten met een kommetje cornflakes is op dat vlak niet per definitie beter. Met een vierde van een kommetje haal je al evenveel calorieën als wanneer je twee volkoren boterhammen eet, maar die laatste zullen je maag wel beter vullen. In omgekeerde volgorde gaan eten is niet nodig, kijk vooral naar wat je eet.'

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/737/Dieten/...

Iets juist wel eten

's Morgens moet je eten als een koning, 's middags als een prins, en 's avonds als een bedelaar. Wie kent de uitdrukking niet, toch lukt het ons vaak niet om 's morgens de meeste calorieën binnen te spelen. Vooral niet omdat we 's avonds nog graag een frietje, pizza of andere lekkernij binnenwerken. Het Reverse diet, het 'omgekeerde dieet', moet daar nu een eind aan maken. 's Ochtends bij het opstaan ruik je het al: heerlijk gefrituurde frietjes, een warme kroket en lekkere mayonaise. Klinkt voorgaand tafereel jevreemd in de oren? Als het van enkele Amerikaanse dieetgoeroes afhangt is het de nieuwste manier van eten. 's Morgens beginnen met het avondmaal om 's avonds af te sluiten met het ontbijt. De Amerikaanse Tricia Cunningham zweert bij het reverse diet. Ze verloor er op enkele maanden tijd maar liefst 77 kilogram mee. "Logisch", vindt diëtiste Christel Wellens van het Universitaire Ziekenhuis Antwerpen. "We hameren er al jaren op dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag moet zijn, omdat je je lijf opnieuw in hogere verbranding moet krijgen." "Ik vergelijk het met een oude kolenkachel, waarvan het klepje 's nachts werd dichtgeschoven. Sla je het ontbijt over, of eet je niet minimaal twee sneden brood, dan blijft de kachel op lagere verbranding staan. Wie 's morgens aardappelen, deegwaren of rijst eet, zal wel energie hebben! In onze huidige maatschappij vol verleidingen is het echter geen sinecure om ontbijtgranen te eten als de rest van je gezin frietjes gaat halen", volgens de onderzoekers.

Bronnen:
http://www.optimaalfm.nl/index.php/id_stru...

Een dieet is een voeding die aan specifieke eisen voldoet. Een dieet is dus gewoon een van de voren afgesproken voedingspatroon. Het tegenovergestelde is dus eten wat je wilt, wanneer je wilt..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100