Wat zijn goede natuurlijke middeltjes tegen misselijkheid?

ik ben iedere ochtend misselijk, als bijwerking van medicijnen die ik moet slikken.
ik heb geen zin om nog meer pillen te slikken, vandaar mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Welke medicijnen Rieneke? Mij overkomt het ook elke ochtend! Ik slik dan een omeprazolletje van mijn vrouw en dat helpt enigszins. Maar dat is geen natuurlijk middel en als die bestaan,sta ik vooraan in de rij! In ieder geval ken ik ze niet.

ja dat probleem ken ik ja,wat bij mij heel goed heeft geholpen is dat je na 21:00 uur niets meer eet wat machtig is...verder helpt het om smorgen's een beschuitje meteen te eten,het gaat er namelijk om dat je maag geirriteerd is door wat er op dat moment afspeeld in je maag en je maag is nou eenmaal het gevoeligste op de ochtend,en als je iets eet wat niet te zwaar is gaat het weer aan het werk en het oude voedsel en maagzuren moeten plaats maken voor het nieuwe en gaan uit je maag...veel sukces!

Gember schijnt te helpen, is ook in capsules te verkrijgen. Maar als je misselijk bent van medicijnen weet ik niet of het zo verstandig is om dat te gebruiken, overleg liever met je arts omdat hij dan kan beslissen je ofwel een perifere Dopamine agonist zoals Domperidon voor te schrijven of de dosering / soort van de medicatie die je nu krijgt aan te passen.

Heb je al geprobeerd pepermunt te eten of drinken?

Heb je wel eens pepermuntthee geprobeerd, gelijk bij het wakkerworden? Toen ik nog veelvuldig migraine had, was dat vaak het enige dat binnenbleef, en wat ook lekker rook als ik het klaarmaakte - van veel luchtjes werd ik nóg misselijker, maar pepermuntthee ging goed. Ik hoop heel erg, dat er een voor jou bruikbare tip tussen de antwoorden zit, Rieneke - en dat het opstaan iets makkelijker voor je wordt !!

Domperidon, maar ben natuurlijk geen deskundige. vraag het even voor de zekerheid na. Toegevoegd na 30 seconden: het is trouwens geen natuurlijk middeltje...

Inderdaad een pepermuntje, of pepermuntthee of pepermuntsiroop.

warm melk

Wat bij mij goed helpt tegen misselijkheid: melk drinken! Niet te veel; niet te snel. Bij mij is 1 slok vaak voldoende!

Lastig dat je iedere ochtend zo misselijk bent! Ik heb het ook een tijd gehad, door medicijngebruik en kreeg toen het homeopatische middel Nux Vomica voorgeschreven. Het hielp toen bij mij erg goed! Succes ermee!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100