Waarom kan ik maar niet wennen aan thee zonder suiker?

Ik drink wel al een jaar mijn thee zonder suiker, maar ik vind het echt niet lekker. Ik wil de suiker ook niet weer toevoegen, ik wil mijn smaakpapillen heropoeden door de suiker laten staan. Maar het duurt wel erg lang...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je jezelf aan minder zoet wilt wennen moet je dat over de hele linie doen. Geen zoet beleg meer op je brood, geen frisdranken en vruchtensappen en uiteraard geen snoep, koek en candybars, hoe gezond die mierzoete mueslirepen ook worden aangeprezen. Zoeststoffen? Natuurlijk ook niet! Als een doodordinair appeltje, naturel gegeten, mierzoet smaakt ben je op de goede weg. Gewone zwarte thee smaakt al gauw bitter als je er niet goed mee omgaat. Het opgietwater moet niet kokend heet zijn om de aroma's te sparen. Niet meer dan een paar minuten laten trekken en dan de thee verwijderen. Wel voldoende thee gebruiken waar het in ons land nog weleens aan ontbreekt. Ik heb het uiteraard over 'losse' thee. Experimenteer eens met verschillende soorten. Groene, Darjeeling en Nan Yu zijn milde soorten. Orange Pekoe is een heel geurige en ook mild. Assam is wat geprononceerder van smaak en hou je van echt stevige thee dan ga je voor gerookte soorten als Java en Lapsang Souchong. Bosvruchten-, kaneel-, citroen, ginseng- aardbeien- en andere smaakjes in gekleurde zakjes hebben natuurlijk niets met thee te maken. Als je die tot nu toe gebruikte grijp dan je kans en ga eens naar een betere theewinkel om je smaak te ontwikkelen. Ik heb overigens niets tegen op kruidenthee, want ik ben zelf ook een gebruiker van diverse soorten maar dat chemische spul van Douwe Egberts en omstreken smaakt nergens naar.

Probeer is thee met melk. Drink ik zelf al jaren 's ochtends en het bevalt me best.

Ik ben van de ene op de andere dag ook gestopt met thee in de suiker te doen. Het bevalt mij prima, maar ik drink mijn thee wel aan de slappe kant. Je zou dus kunnen proberen om de thee eerst minder sterk te maken en dan langzaam opvoeren qua sterkteen anders een heel klein wolkje melk toevoegen. Toegevoegd na 3 minuten: Het was nog niet eens als grapje bedoeld en ik heb niet gedronken, toch vind ik het wel leuk beantwoord. Maar het moet natuurlijk zijn: met suiker in de thee te doen, verder staat er nog een fout in de laatste regel: moet zijn opvoeren qua sterkte en anders

als je een andere smaak thee gebruikt, of de thee wat minder sterk laat trekken, dan wordt de smaak meteen milder. Op die manier mis je de suiker minder.

Ik had het zelfde probleem. Ik ben toen zoetjes gaan gebruiken. Al heel snel gingen er steeds minder zoetjes in en uiteindelijk hoefde er helemaal geen zoetje meer in. Het is dus makkelijker als je eenmaal aan zoetjes gewend bent om daar mee te stoppen, dan met suiker. Als ik nu trouwens thee met suiker drink vind ik dat heel vies smaken, alsof je een hap uit de suikerpot neemt. Probeer dus eens (tijdelijk) zoetjes. Toegevoegd na 50 seconden: (En ik heb het zelfde gedaan met koffie)

neem eens een andere smaak thee, één aan de zoete kant zoals framboos/aardbei of dergelijks. Vervolgens kun je dan overgaan naar minder zoete theesoorten ;) Verder is het ook zo dat sommige mensen nu een maal zoetkauwen zijn, voor de één is het heel makkelijk de suiker te laten staan, voor de ander niet. Na de puberteit verandert de smaak niet (veel) meer, dus is er dan niet veel meer aan te veranderen.

Misschien houden je hersenen je voor de gek. Dat klinkt raar maar is mijzelf gebeurd. Ik wilde koffie zonder suiker leren drinken en deed dat dus ook maar bleef het alsmaar vies vinden. Na een paar maanden suikerloze koffie deed ik er op een dag per ongeluk weer suiker in en nam een slok. Gatverdamme! Wat een smerig bocht bleek dat toen te zijn. Ik was op slag genezen van het idee dat koffie zonder suiker vies is en drink het nog altijd met plezier zonder suiker; thee ook.

Ik had exact hetzelfde probleem, zowel koffie als thee kreeg ik niet weg zonder suiker. Tegenwoordig drink ik honing in mijn thee. Knijpflessen zijn gewoon te koop bij de supermarkt (AH in ieder geval), het is een stuk gezonder maar wel iets minder zoet. In het begin deed ik er erg veel honing in, tegenwoordig hoeft dat niet eens meer.

Misschien vind je zwarte thee (want ik begrijp dat je dat drinkt?) gewoon niet lekker en vond je het wel lekker toen je er nog suiker in deed. Je zou andere theesoorten kunnen uitproberen. Groene thee of kruidenthee, daar zijn vele soorten van die heel anders smaken dan zwarte thee, al dan niet met een vruchtensmaakje.

Je kunt stevia gebruiken, een zoetmiddel zonder calorieën, dat een plantje op het blad aanmaakt.

Misschien lust je gewoon niet graag thee :) en heb je de smaak steeds verdoezeld met het toevoegen van suiker. Na een jaar zou je het weglaten van suiker toch moeten gewoon zijn. Probeer gewoon een andere drank zonder suiker.

Ik wilde vroeger altijd suiker in de thee, maar dat mocht nooit van mijn ouders! Dus ik deed altijd melk in de thee (doe ik nu nog steeds) en dat vind ik ook goed! Alleen de smaak van de thee is wat minder sterk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100