Tijdens mijn slaap open ik vaak mijn gordijnen. Ik kan me hier de volgende ochtend nooit iets van herinneren. Is dit een droom of slaapwandel actie?

Om met de deur in huis te vallen. Ik ben een goede slaper, doe mijn ogen dicht, ben vertrokken en wordt altijd 1 minuut voordat de wekker gaat wakker. Ik denk dat ik rustig slaap alleen zijn er periodes dat ik 's ochtends wakker wordt en m'n gordijnen gedeeltelijk geopend zijn. Dit heb ik al jaren, in meerdere huizen gehad, in verschillende periodes per jaar en in verschillende gemoedstoestanden (gestrest of relaxed). Dus hier is geen lijn in te ontdekken.
Ik kan me niets herinneren wanneer en waarom ik dit doe en aangezien ik geen partner naast me heb liggen kan zij het me ook niet vertellen wat ik heb uitgespookt.

Heeft dit met slaapwandelen te maken of kan het een terugkerende droom zijn en wat kan ik hier tegen doen?
Heeft iemand een idee of persoon naar wie ik doorverwezen kan worden? Ik ben erg benieuwd!

Weet jij het antwoord?

/2500

dit komt me bekend voor. alleen open ik niet alleen de gordijnen, maar ik doe ook overal het licht aan, zet koffie, en kleed me aan, om vervolgens in de ochtend aangekleed en wel wakker te worden. dit is idd slaapwandelen. als het bij jou alleen bij het openen van de gordijnen blijft, zou ik er verder geen probleem van maken.

Dit is geen droom, dit is echt, als je droomt blijf je lekker in je bed liggen. Jij gaat de gordijnen openen en je hebt dan dus duidelijk last van slaapwandelen. Er zijn slaapklinieken waar je eens contact mee op zou kunnen nemen. Heb je wel eens geprobeerd om een natte handdoek (dweil) naast je bed te leggen. Ik heb wel eens gelezen dat dit een middel is om je wakker te maken als je gaat slaapwandelen wordt je daardoor gewekt. Toegevoegd na 6 minuten: Hier is een site met verwijzing naar slaapklinieken in Nederland en Nederlandse ziekenhuizen met een slaapcentrum http://www.stichting-restless-legs.org/patienteninfo/SlaapkliniekeninNederland/tabid/81/Default.aspx

Je zou een goedkoop camera'tje er neer kunnen zetten, of je mobiel. Dan weetje het meteen. misschien last van geesten, dat zou ook nog eens kunnen..?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100