Hebben ehbo'ers een geheimhoudingsplicht als ze onder vakantietijd iemand behandelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ehbo'ers zijn geen artsen; en hebben de eed van hyppocratus niet afgelegd. Dus geen geheimhoudingsplicht.

Ja dat hebben ze. Ze hebben de eed van hippocrates niet afgelegd, maar in veel contracten/overeenkomsten, staat ook vaak dat ze geheimhoudingsplicht hebben.

EHBO'ers hebben geen geheimhoudingsplicht. Als EHBO'ers vanuit een dienstverband functioneren of als BHV-er (bedrijfshulpverlener) kan er sprake zijn van een geheimhoudingsplicht. Dit is dan meestal in een contract vastgelegd. Overigens getuigt het voor een gevoel voor ethiek en respect als men zich zelf een geheimhoudingsplicht oplegt tenzij hierdoor een maatschappelijk belang wordt geschaad.

EHBO`ers hebben geen geheimhoudingsplicht in zo verre. Ik zit bij de vrijwillige EHBO en heb bij mijn baas WEL de eed afgelegd, dit zou dus heel krom inhouden dat als ik in het weekend aan het EHBO`en ben ik een rondje show and tell mag geven, maar als hetzelfde op mijn werk gebeurd ik er niet over mag praten. Vaak wordt er in beide gevallen wel over gepraat onderling (met collega`s of andere EHBO`ers) Hierin zit een lijn. Je mag bijvoorbeeld wel zeggen, "Ik had een oudere man die smoor bezopen uit de tijd ging, heb m stabiel gelegd en gewacht op de ambu." Je mag daarentegen niet zeggen. " Goh weet je, Klaas de Vries, die ene die naast de bakker woont? Die lag knock out op straat van de drank, heb op de ambu gewacht nadat ik m stabiel had gelegd." De context is hier puur de naam. Wanneer ik "iemand" heb behandeld, kan dit iedereen zijn. In mijn werk kom ik weleens mensen tegen die iets heel ergs hebben en zelf nog niet de uitslag hebben. Dan is het heel lullig als ik het drie dagen terug in de kroeg al met iedereen besproken heb, en de persoon waar het over gaat er op die manier achter moet komen ipv dat ie het van de dokter hoort!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100