Mag je alcohol bij een antibiotica kuur tegen keelontsteking?

Zo nee, wat zouden eventuele gevolgen kunnen zijn? En misschien beperkte alcohol?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nogmaals: zulke dingen staan in de bijsluiter. Maar om je vraag te beantwoorden: bij de meeste antibiotica kun je gewoon (met mate) alcohol gebruiken. Echter let wel: beide moeten worden afgebroken door de lever, dus als je bij antibiotica ook alcohol gebruikt dan is dat een extra belasting voor de lever. Hou je dus een beetje in!

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Zolang je het beheerst doet en het niet overdrijft is er niets aan de hand of op de bijsluiter moet anders vermeld zijn.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Of je wel of niet alcohol kan gebruiken, is afhankelijk van het soort antibiotica dat je gebruikt. Alcohol vermindert de werking van antibiotica zeker niet. Over het algemeen levert de combinatie van alcohol en antibiotica niet meer problemen op dan de combinatie met andere geneesmiddelen. Maar alcohol kan wel de bijwerkingen van bepaalde antibiotica versterken. Antibiotica moeten door je lever worden afgebroken, net als de alcohol. Als je dus alcohol drinkt terwijl je antibiotica neemt, belast je je lever extra, wat niet zo gezond is. Veel antibiotica liggen nogal zwaar op de maag, terwijl alcohol ook belastend is voor het maagslijmvlies. Als je besluit alcohol te drinken tijdens een antibioticakuur, doe het dan zeker met mate.

Bronnen:
http://www.ingelicht.be/mag-je-alcohol-dri...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100