Als de pil doorslikken niet slecht voor je is, waarom staat er dan in mijn bijsluiter dat ik nooit meer dan 2 strips mag doorslikken!

Ik ben nu bezig met mijn tweede strip, maar zou hierna mijn menstruatie nog 1 à 2 weken willen uitstellen. Ik lees op internet en hier op gv dat het eigenlijk geen kwaad kan, maar waarom staat er dan iets anders in de bijsluiter? Ik slik Ethinylestradiol/Levonorgestrel 30

Toegevoegd na 54 seconden:
Uitroepteken achter mijn vraag moet een vraagteken zijn, excuses.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geweldige vraag: Als de pil doorslikken niet slecht voor je is, waarom staat er dan in mijn bijsluiter dat ik nooit meer dan 2 strips mag doorslikken? Wanneer ik deze vraag letterlijk zou beantwoorden, dan komt er dit: Omdat strips ongetwijfeld van plastic zijn en dat buitengewoon zwaar op ze maag zou liggen! OK. geintje! Echte antwoord: Ik kan mij je vraag voorstellen: het antwoord is vrij simpel. De bijsluiter van de producent neemt NOOIT risico, omdat deze aansprakelijk kan worden gesteld wanneer er ongelukken gebeuren. De praktijk zal anders zijn, en die vind je verwoord op het internet. Wanneer je blijft doorgebruiken, blijf dan alert op eventuele bijverschijnselen en ga naar een arts wanneer er iets gebeurd. Overigens: - eens "een keer" de menstruatie uitstellen zal weinig kwaad kunnen. - met regelmaat je menstruatie is absoluut ongezond! Dus wees voorzichtig met wat je doet en handel met beleid!

Dit zal dan per pil verschillen. Ik heb zelf yasmin en bij mij staat dat je het wel door kan slikken. Ik zou de bijsluiter aanhouden of anders de huisarts vragen om advies.

Je kunt wanneer je langer als twee strips doorslikt tussentijdse bloedingen krijgen! Dwz dat je dan gewoon toch nog je menstruatie krijgt!

De pil doorslikken is wel slecht..het zorgt ervoor dat je het bloed dat je niet kwijt raakt tijdens de stopweek (WAT GEEN MENSTRUATIE IS, want met de pil héb je geen menstruatie maar bloedingen) dan 'hoop' je het bloed als het ware op. Daardoor kun je tussendoor bloedingen krijgen, die niet gewenst zijn. Sowieso is de pil zelf niet helemaal gezond..dus teveel van de pil zeker niet ;)

ik hoorde laatst van een gynaecoloog, dat het stoppen in de stopweek dient ter geruststelling van de vrouw. er is niet sprake van een echte menstruatie, omdat er geen eisprong is. zij vond het stoppen grote onzin, en zag eigenlijk geen 1 reden om te stoppen. volgens haar kon je gewoon blijven slikken tot je een kind wilde. misschien kun je beter deze vraag stellen aan een specialist op dit gebied, want net zoals bij zoveel zaken zijn de meningen hierover ernstig verdeeld.

Je kunt deze pil gewoon dóórslikken als je wilt. Veel vrouwen doen een stopweek na 1 doosje (dus 3 strips), of helemaal niet. Het is wel zo dat je, als je de pil doorslikt, na het stoppen met de pil pas na een tijdje weer een gewone menstruatie krijgt (na 3 maanden tot een half jaar). Misschien heeft het daarmee te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100