hoe kan ik van mijn oorontsteking afkomen zonder naar de dokter te gaan?

Toegevoegd na 17 minuten:
ik heb een lichte oorontsteking en ik kan over 3 dagen pas naar de dokter

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet! Als je echt oorontsteking hebt moet je naar de huisarts gaan om er vanaf te komen. Doe je dit niet dan loop je risico op ernstig oorletsel! Dus wees flink en hop naar de huisarts voor een kuur. Sterkte!

Ik weet niet hoe oud je bent, maar meestal gaat een oorontsteking vaak vanzelf over. Antibiotica wordt niet zo snel gegeven aan volwassenen. Als de pijn na 4 of 5 dagen echt niet verminderd, kan je niet zonder dokter. Verder kan je ibuprofen nemen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...

Er bestaat geen specifieke behandeling voor, therapie is gericht op het verlichten van de klachten totdat na een paar weken de klachten weer overgaan. Verder rust nemen door te liggen in een donkere rustige kamer ,stil met hoofd stevig op een kussen. Alleen bij koorts en uitdroging wordt aangeraden een arts te consulteren die antibiotica zal voorschrijven.

Door met een mes je trommelvliezen door te prikken... :S eh nee ga toch gewoon maar even maar de dokter

Echinaforce is een natuurlijk middel tegen ontstekingen en voor meer weerstand .Als met dit middel de ontsteking niet snel weggaat,moet je toch naar een arts want een ontsteking kan best gevaarlijk worden.Ik heb een kaakontsteking met echinaforce weggekregen.Ook een zeer goed middel bij opkomende griep en verkoudheid.Bij de drogist verkrijgbaar.Sterkte Toegevoegd na 8 minuten: Ik lees nu pas de toevoeging en kan je nog aanraden de drogist te vragen naar de maximale dosis.

Als je koorts of een loopoor krijgt, moet je direct naar de dokter, dat kan gevaarlijk zijn, ga morgen even naar de apotheek, want bij de drogist kun je niets krijgen tegen de oorontsteking.

Mocht als je pijn hebt niet langer kunnen wachten,ga dan naar de SEH en anders wachten tot maandag en naar je huisarts. Het zou best mogelijk zijn dat hij AB druppels zoals Bacicoline of Otosporin uitschrijft.

Ik heb vaak oorontsteking gehad, en het is gewoon wachten. Natte doek erop tegen de pijn en (helaas) wakker blijven. Na een dag ongeveer hoorde ik dan een lawaai, dat was het oor die de troep loosde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100