Waarom willen veel mensen niet zonder vooroordelen nadenken over de geneeskracht van hennep/cannabis?

Na het lezen van een artikel over de geneeskracht van cannabis, ben ik mij erin gaan verdiepen, vooral via Google. Ik was verbaasd over alles wat ik al zoekende tegenkwam!
Er zijn dus al onvoorstelbaar veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan, heb ik gemerkt, met allemaal positieve resultaten. Ook zijn er al heel veel mensen genezen, zelfs mensen met allerlei vormen van kanker.

Dat werd dan bereikt door het innemen van cannabis (of wiet)olie, níet door het te roken. Die olie is echter niet verkrijgbaar, omdat het -als THC-bevattend middel- niet mag worden gemaakt!
Het werkt echter wel, dat bewijs komt naar voren bij meerdere onderzoeken van nú, maar kwam ook al bij onderzoeken die vele járen geleden zijn gedaan. Het valt mij op dat heel veel mensen hier niets van willen weten, omdat het van hennep afkomstig is.
Waarom is dát voor veel mensen belangrijker, dan het feit dat cannabis zo'n sterke geneeskracht heeft?

Dit is het artikel dat ik heb gelezen: http://www.bangersisters.nl/vrije-tijd/body-business/item/1852-hennep-als-geneesmiddel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk om dat veel mensen het blijven associëren met drugs. Ze vergeten echter dat er veel middelen zijn die van Drugs gemaakt worden. Neem bv morfine en andere pijnstillers met opiaten die een veel zwaardere vorm van drugs bevatten. Natuurlijk zijn er ook heel veel mensen die er misbruik van maken en gewoon willen blowen maar dat willen verhullen door te doen alsof ze het nodig hebben als pijnstiller. Er zijn echt mensen die er baat bij hebben al ben ik dan weer van mening dat de medicinale wiet die je via de apotheek op recept kunt krijgen vrijwel geen werking heeft gezien het enorme lage THC gehalte dat er in zit en lijkt het mij meer op zakkenvullerij van de overheid. Wil je echt een beetje baat hebben zou je dus meer gebaat zijn bij de wiet of hasj uit een coffeeshop. Uit eigen ervaring weet ik dat het op mijn totaal geen pijnstillende werking heeft als ik wiet gebruik maar ik ken ook een paar oudere mensen die er heel veel baat bij hebben dus dat verschilt per mens.

Hennep heeft ook veel negatieve bijwerkingen. Via de apotheek is trouwens op doktersrecept wel medicinale hennep te krijgen. wordt onder andere gebruikt voor pijnbestrijding.

Ik denk dat je het antwoord zelf al weet. Dat komt door vooroordelen en algemene bekrompenheid, de onmacht om buiten je kleine straatje te denken.

Je geeft jezelf eigenlijk al antwoord in je vraag. Mensen met vooroordelen, hebben een (voor)oordeel over dit onderwerp. Als mensen al een oordeel over iets gevormd hebben, komen ze er vaak moeilijk vanaf, doordat ze hun geest niet openstellen voor wetenschappelijke feiten en onderzoeken. Ik ken zo toevallig zo iemand. Het is drugs, en daarmee basta! Valt geen land mee te bezeilen. Niks aan te doen dus. Waaróm dit zo is, is best moeilijk te zeggen. Mensen die met oogkleppen op door het leven gaan zou je dan ook moeten onderzoeken, individueel, om te kijken waaróm ze dit zo hebben. Veel mensen willen er niets van weten, maar gelukkig zijn er nóg méér mensen, die het wel snappen, ik denk dat je je beter daar op kunt richten. De wetenschap liegt niet, dat is het mooie van wetenschap. Als je als mens dát wilt ontkennen, is dat een gemis van die mensen zelf!

De tegenstand draait eigenlijk om het feit of er al dan niet neveneffecten optreden. Regelmatig laait de discussie op over het gebruik van marihuana als pijnstiller bij bepaalde ziektes. De medische wetenschap heeft geen eensluidende mening over deze toepassing van de drug: sommige dokters zijn pro het gebruik van cannabis als pijnbestrijder, andere dokters zijn dan weer resoluut tegen. Recent onderzoek bij multiple sclerose patiënten heeft aangewezen dat neveneffecten wel degelijk kunnen optreden. Marihuana medisch gebruikt als pijnstiller kan bepaalde hersenfuncties schaden, zo blijkt uit een Canadese studie. De Canadese studie wees uit dat marihuana met name de denkfunctie van multiple sclerose patiënten kan beïnvloeden. Gebruik van cannabis voor medische doeleinden blijft hoe dan omstreden. Daarom zullen veel mensen kiezen voor de, op dokters voorschrift, pijnstillers en medicatie.

Bronnen:
http://www.gezondheidsweb.eu/Gezondheid%20...

De ideologische reflectie van de mensen en de bovenbouw waarmee ze gehersenspoeld zijn. Er zijn maar weinig mensen die uit de bovenbouw kunnen breken en zonder oogkleppen kunnen kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100