Wat gebeurd er als je hoofdluizen in je schaamhaar komt?

Toegevoegd na 1 minuut:
Worden het dan schaamluizen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Als een waterkip een kippenhok binnenloopt wordt-ie ook geen legkip.

Phthirus pubis (schaamluis) en Pediculus humanus (hoofdlluis) zijn twee verschillende organismes. Wel lid van dezelfde Orde en Familie (classificatie volgens Linneaus)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdluis
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schaamluis

Nee, hoofdluis komt alleen op het hoofd voor en dus ook eventueel in de wenkbrauwen, snor of baard! Schaamluis is een geheel ander soort luis die alleen voorkomt bij volwassenen en wordt overgedragen door seksueel contact of soms via beddegoed of kleding.

Nee, het blijven verdwaalde hoofdluizen. En in de regel weten ze prima de juiste plek te vinden waar ze moeten zijn, dus om hoofdluis in je schaamhaar te krijgen vergt wel enige menselijk ingrijpen. Beide soorten zijn precies afgepast op de omgeving waar ze geacht worden te vertoeven. Overigens heb ik daar ooit een heel leuk experiment van gezien in één of ander wetenschappelijk programma. Op de buik van de proefpersoon, ongeveer net boven de navel, hadden vze enkele hoofdluizen en enkele schaamluizen (gemerkt met kleurtjes) geplaatst. En jawel hoor : de hoofdluizen liepen keurig omhoog, de schaamluizen naar beneden. Terwijl de proefpersoon plat op zijn rug lag. Amazing. Toegevoegd na 1 minuut: Overigens voelt een verdwaalde schaamluis zich wel thuis in wenkbrauwen en snorren.

Als hoofdluizen in je schaamhaar terecht komen, kijken ze elkaar even verbaasd aan en maken dan dat ze wegkomen. Doen ze dat niet snel genoeg, dan overlijden ze door gebrek aan lekkere hoofdhuidhapjes. Of....ze worden aangevallen door jouw schaamluisjes! ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100