Hoe kan ik leren om me open te stellen naar anderen?

Vooral als het niet zo goed met me gaat, trek ik me eigen terug en neem ik afstand van iedereen om me heen. Ik weet heel goed dat ik dit niet moet doen, maar het gebeurd elke keer weer. Hoe kan ik dit doorbreken?? Hoe leer ik andere mensen te vertrouwen? Wanneer stel je je eigen open op?

Toegevoegd na 58 minuten:
Met als het niet zo goed met me gaat bedoel ik dat ik down, depri, moe enz.. ben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is voor ieder mens weer heel anders. Sommige mensen kunnen nu eenmaal beter mensen toelaten dan anderen. We dragen allemaal een masker of hebben muurtje om ons heen. Bij de een wat hoger dan de ander, maar toch... Het feit dat je het inziet is al heel erg positief. Het helpt denk ik als je directe omgeving weet dat je de neiging hebt om je terug te trekken. Dan weten ze wanneer er iets aan de hand is en kunnen ze een stap naar jouw toe zetten. Dan is het aan jouw om een stap naar hun toe te doen en ze toe laten in je zorgen en problemen. Begin eens met 1 iemand. Probeer eens met 1 persoon te praten over je gevoel. Kijk tot hoever dat goed aanvoelt en forceer het niet. Je hoeft niet meteen naar iedereen zo open te zijn. Als het lukt bij 1 persoon dan lukt het misschien ook bij 2 personen? Als je in het verleden teleurgesteld bent door mensen dan kan het moeilijk zijn dat vertrouwen terug te krijgen. Schrijf het eens voor jezelf op hoe je je voelt. Dan word het wat overzichtelijker. Neem kleine stapjes, Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Veel succes ermee!

Als het niet zo goed met me gaat. Je zegt het zelf al een beetje, want daar ligt het probleem. Je zult eerst je eigen problemen op moeten lossen en een plaatsje moeten geven. Als je dat niet alleen lukt, heb je daar hulp voor nodig, eventueel professionele hulp. Daarna komt de rest vanzelf. Als je niet steeds met je zelf bezig hoeft te zijn, krijg je vanzelf interesse in anderen.

ik heb het zelfde probleem. Zo trek ik me terug bij onbekende mensen en als ik down ben. Als ik weer één van die momenten heb dan voer ik een gesprek met iemand waarmee ik close ben. langzamerhand voeg ik me bij de rest. moet je ook proberen misschien helpt het ook wel bij jou

heb je voor jezelf wel duidelijk of het idd een kwestie van vertrouwen is wat het zo moeilijk maakt? of is het omdat je iemand eigenlijk wel vertrouwd maar omdat je niet weet hoe je met je gevoelens om moet gaan. als het niet goed met je gaat.... dat is een zin die op alles betrekking kan hebben. ik kan hier eventueel uit opmaken dat je snel van slag bent. zelf ben ik ook snel van slag en ga dan terug in mijn schulp. niet omdat ik wantrouwig ben, of boos op die persoon, maar omdat ik ervan op mijn kop sta en van streek raak. (autistisch kenmerkje) als je antwoord hebt op de bovenstaande vraag 'waarom' jij je terug trekt kan je pas weten hoe je je open zou kunnen stellen naar anderen. het is namelijk een heel verschil of het aan je zelfbeeld/neg ervaringen komt, of door een ander euveltje. is het je zelfbeeld? dan kan je hier aan werken. (.....voor het 2e heb ik zelf ook nog geen oplossing gevonden :)

Zo te horen heb je meer problemen met jezelf dan met de anderen. Ben je niet zo zelfverzekerd en sta je niet zo sterk in jezelf. Geloof niet je echt in jezelf. Ik zou daar aan gaan werken. Leer jezelf echt kennen, accepteer jezelf en zie jezelf als een mooi persoon met ook een mooi karakter. Als je hierin echt gaat geloven, dan kunnen anderen je geen kwaad meer doen. Dan kan je alles zeggen, zonder direct kritiek te krijgen. Dan kan je open zijn, want anderen hebben geen reden meer om je kwaad te doen. Het hele vertrouwen/wantrouwen is niet meer nodig dan. Dus wie ben jij. Wat vind jij leuk om te doen. Waar ligt je passie. Welke normen en waarden heb jij voor het leven. Kortom, leer jezelf kennen. Ga doen wat je leuk vindt, geniet daarvan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100