Hoe kom je van iemand af?

Een persoon die heel slecht vrienden kan maken, loopt al een tijdje achter me aan. Vorig jaar begon het en nu met het nieuwe collegejaar kom ik niet van haar af. Ze moet altijd naast me zitten en volgt mij overal naartoe. Ze is niet spontaan noch gezellig en ik voel me totaal niet op mijn gemak. Ik heb alleen medelijden met haar omdat ze niemand anders heeft. Vermijden heb ik geprobeerd maar zonder effect. Ik wil haar niet kwetsen maar hoe maak ik duidelijk dat ze wat afstand moet nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Moeilijk voor je, maar ook voor dat meisje. Schijnbaar heb je de indruk gewekt, dat jij haar wel aardig vind. Je zult gewoon eerlijk tegen haar moeten zijn, en dat kan denk ik niet zonder te kwetsen. Wel hoop ik dat je haar vorig jaar niet bij gebrek aan beter wel aandacht schonk, dat zou supergemeen zijn namelijk van jou..

Door met haar in gesprek te gaan. Vertel haar op een rustige en niet kwetsende manier dat je ookje persoonlijke ruimte nodig hebt. Draai de situatie om en vraag haar hoe zij het zo vinden als een ander continu aandacht zou vragen. Hou het in eerste instantie vriendelijk en beleefd. Het heeft geen enkele zin om kwetsend te zijn. Blijft de dame in kwestie toch serieus aandringen kun je duidelijker worden.

Om te beginnen,ben jij ook een zij? Maakt volgens mij nogal verschil uit! Als het op de softe manier niet lukt, moet je haar toch maar wel kwetsen,hoezeer dat je ook tegen de borst stuit.Beter advies kan ik je niet geven.

Misschien kun je proberen om je bij een groepje aan te sluiten, zodat zij ook automatisch in contact komt met anderen. Betrek haar wel in de gesprekken, want anders ga je haar weer zielig vinden, maar probeer je langzaam maar zeker "los te weken". Praat gewoon steeds vaker met anderen en probeer te vermijden dat je alleen met haar bent. Als je in de collegezaal komt kijk je goed waar mensen zitten waar je graag mee omgaat en ga bij hen zitten, zodat zij geen kans krijgt om jou te claimen. Succes!!

Voor zo'n persoon is alle aandacht aandacht, dus ook de negatieve aandacht. Het is daarom belangrijk consequent te zijn, ik zou aanraden ten elke keer op dezelfde manier te laten blijken dat je er niet van gediend bent, maar wel zo dat je er weinig woorden aan vuil maakt.

Heb je jezelf afgevraagd hoe het komt dat zij zo slecht vrienden kan maken? Wie weet heeft ze bijv. een vorm van autisme. (Asperger, PDD-NOS) Deze mensen maken ook moeilijk vrienden en voelen ook niet goed aan of een ander ze wel of niet mag. Ze denken rechtlijnig, en als jij steeds aardig doet nemen ze dus automatisch aan dat je een vriend(in) bent. Je zou ook het ook van de positieve kant kunnen bekijken. Jij bent blijkbaar degene die nu in staat is om een goede daad te verrichten, je straalt toch wat uit waardoor zij zich goed voelt bij jou. Dus help haar verder, laat haar kennismaken met andere mensen en leg dan voorzichtig uit dat je heus wel met haar wilt omgaan, maar dat teveel ook te beknellend kan werken.

als jij denkt dat zij slecht vrienden maakt. En je wilt van haar af. Dan moet je niet zeggen wil haar niet kwetsen. Als je echt van haar af wilt. Dan moetje gewoon tegen haar seggen tegelijkertijd goed in zijn ogen kijken. En dan zeggen hou a.u.b afstand van mij. Anders ga ik gekke dingen doen. Ik wil jou niet klaar punt uit.! Niet bang zijn ook niet laten merken da je bang bent of so. Gewoon doen wat je hart zegt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100