Kunnen hersenen buiten een volwaardig lichaam blijven leven? Dus zou je hersenen aangesloten op bv ee bloedcirculatiemachine toch kunnen laten werken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

En dan na m'n reactie nu een antwoord op je vraag. Ja, het is mogelijk om een brein buiten het lichaam te laten leven. De bloedtoevoer naar het brein moet wel héél goed blijven werken. Veel beter dan voor een hart, of een lever. Robert White van de Cleveland University in Ohio heeft in de jaren '70 een stel hersenen van een aap buiten het lichaam in leven kunnen houden. Er konden (electrische) signalen in worden gestuurd, waarop de hersenen normaal reageerden. Ook heeft hij met zijn team hoofdjes van apen getransplanteerd. Het eerste aapje overleefde dit slechts enkele dagen, andere aapjes hadden kunnen doorleven, ware het niet dat ze na de experimenten zijn afgemaakt. White's onderzoek laat zien dat het theoretisch ook mogelijk zou moeten zijn om mensenhersenen te transplanteren, of om een brein buiten het lichaam te laten doorleven. Los gezien van de daaraan gekoppelde ethische vraagstukken.

volgens mij is het al wel geprobeerd maar het lijkt mij door de zenuwen te moeilijk anders waren we nu al lang instaat een ruggemerg te repareren

Bronnen:
http://www.nujij.nl/wetenschap/de-eerste-h...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100