Hoe voorkom ik die droge onderbenen?

In de winter heb ik er zoveel last van dat ik zelfs exeem krijg. Ik smeer me rot met allerlei producten. Heeft er iemand tips?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eens in de 2 of 3 dagen flink insmeren met olijfolie .... in laten trekken en dan afdouchen en insmeren met een product dat beter ruikt. Olijfolie (de échte eerste persing) zit boordevol vitamine E en dat is heel goed voor een droge huid. Voor iedere huid trouwens. Alleen de geur is wat minder. Die is wel lekker, maar niet om zelf naar te ruiken :-) Ook goed voor beschadigd en/of droog haar.

Wat voor producten gebruik je? Ik raad je in ieder geval deze 3 producten aan, misschien heb je het al eens geprobeerd maar anders moet je dat zeker doen. - Eucerin - Bio-oil - vaseline

weleda olie helpt, en het ruikt ook nog eens heerlijk.

Baden met balneumolie.Hiervoor kun je een recept vragen aan je huisarts want het is nogal prijzig.

Als het echt een probleem is of wordt Ga dan langs bij de huisarts en vraag een verwijskaart voor de dermatoloog! Als je toch zelf wil "dokteren" is het te proberen met Pure cocosoil. Kijk eens bij Holland and Barrett op het internet misschien helpt het.Anders is het in ieder geval niet schadelijk als je niet gevoelig bent voor cocosoil. je kan er mee bakken braden het kan pure op de huid en in je haar Pieter Toegevoegd na 1 minuut: Ik gebruik het vak op de boterham ipv boter dan een beetje pindakaas eventuel wat schijfjes banaan,heerlijk en gezond!

Probeer naast het smeren ook 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Ikzelf merk dat dit bij mij naast scrubben en smeren goed helpt. Nog een tip: Ook heet douchen droogt je huid uit, dus zet de warme kraan iets minder.

onder de de douche, als je nog nat bent, je insmeren met gewoon ouderwetse vaseline met een washandje. niet aaien maar wrijven. daarna droogdeppen. het helpt echt, ik hoef er dagenlang niks aan te doen. doe mijn hele lichaam (nou ja mn man doet t voor me ;))

vaseline lanette zalf (via de huisarts) koelzalf (via de huisarts) *producten van seba med (prijzig, maar erg goed)

gebruik geen zeep bij het wassen, maar een zeepvervanger. Geen SANEX !!! Wrijf je benen ook na het wassen in met een body lotion voor een droge huid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100