mijn moeder heeft anorexia wat moet ik doen?

elke keer als mijn moeder heeft gegeten dan moet ze naar de wc en ik hoor haar dan overgeven en als ze terug komt vraag ik of het met haar gaat en ze zecht dan ja maar ik snap dat niet HELP

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je vader ook bij jullie woont, kan je met hem overleggen, en aangeven dat je je zorgen maakt. De band die je vader met je moeder heeft is in principe dusdanig dat hij er makkelijker met haar over kan praten dan jij.

Hulp zoeken.

Bespreek je zorgen met je moeder. Het is mogelijk dat het overgeven een andere reden heeft. Als je moeder geen verdere uitleg wil of kan geven, praat er dan eens over met je huisarts of een andere vertrouwenspersoon.

Misschien kan je tegen haar zeggen: Mam, ik denk dat je ziek bent.

Jij kunt niks doen. Hoe graag je ook wilt helpen. Want het moet akelig zijn je moeder zo te zien. Dit is de verantwoordelijkheid van je moeder. En mensen met anorexia/boulimia luisteren niet naar goede raad. Er zit iets niet goed in haar beleving, in haar hoofd. Daar moeten deskundigen aan te pas komen. Heb je nog een vader? Laat hem dit dan melden bij de huisarts. Want het gaat niet zomaar voorbij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100