Waarom worden vrouwen die samen wonen meestal gezamelijk ongesteld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tijdens haar menstruatie zendt een vrouw geurloze stoffen uit, die de menstruatiecycli van andere vrouwen kunnen beïnvloeden. Het gelijktijdige menstrueren veroorzaakt door feromonen. Feromonen zijn chemische stoffen die boodschappen overbrengen tussen individuen van eenzelfde plant- of diersoort. Hier is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Voor meer informatie: zie link

Bronnen:
http://eenhapwetenschap.blogspot.com/2008/...

Dit verbazende verschijnsel is voor het eerst beschreven in 1971 door de onderzoekster Martha McClintock, die nu bij de University of Chicag zit. Over het hoe en waarom tasten we volledig in het duister. Er zijn theorieën dat in de prehistorie, toen mannen vele vrouwen hadden, het efficiënter was als alle vrouwen van één man tegelijkertijd vruchtbaar waren. Maar dat lijkt mij geen plausibele theorie.

Zodat als een vrouw ongesteld is, de man niet naar de dichtstbijzijnde andere vrouw kan overstappen, want die is dan ook ongesteld. Maar sinds de uitvinding van het wiel lijkt me dit nogal achterhaald. Een beter antwoord kan echter niet verzinnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100