Hoe kan ik mijn angst voor langpootmuggen overwinnen?

ik ben echt panisch voor die beesten, als ik er een zie raak ik in paniek en wil ik gelijk vluchten. Ik zoek altijd iemand anders op om m weg te halen en durf niet ergens naar binnen als ik weet dat er z-on beest zit. Spinnen zijn ietsje minder erg bij mij maar ook daar ben ik panisch voor als ze groot zijn.
Hoe kom ik hier ooit overheen? Als ik straks op mezelf ga wonen zal de buurman daar vast niet zo blij mee zijn :p

Weet jij het antwoord?

/2500

Angsten overwinnen is een kwestie van wennen. Begin eerst eens met informatie opzoeken over het verschrikkelijke beest. Ga er eens over lezen, wat voor beest is het, wat doet het, is het gevaarlijk, is het nuttig. Hoe leeft zo'n insect. Als je al wat meer informatie hebt ben je misschien al wat gerustgesteld en zou je eventueel eens een beest kunnen gaan bekijken hoe het zich in zijn leefomgeving gedraagt. Misschien krijg je uiteindelijk wel meer begrip en respect voor dit wezen. Tot die tijd, doe een hor voor je raam en deur!

Het klinkt misschien vreemd, maar juist WEL geconfronteerd worden met een langpootmug. Beetje bij beetje, iets dichterbij. Zit je denk ik niet op te wachten, maar probeer het. Succes!

Zo'n klein oenig beestje op die wankele poten heeft veel meer reden om bang van jou te zijn dan jij van hem! Bijten of prikken kunnen ze niet en hun leven duurt niet langer dan een dag of 2 á 3. Verricht eens een heldendaad waarover je jezelf nog jaren zult verbazen en pak er eens eentje op om hem buiten te zetten. Hij zal je eeuwig dankbaar zijn en jouw zelfvertrouwen kán de komende jaren niet meer stuk. Dus: verzamel moed en gá ervoor. Niet bij nadenken, gewoon doen!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Langpootmuggen

Er zijn speciale therapieën om een fobie te overwinnen. Hier kun je er meer informatie over vinden: http://www.therapiehulp.nl/klacht/angst/fobie/fobie-therapie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100