Kan je kort slapen trainen?

Ik merk de laatste weken dat de nachten steeds korter worden, end e werkdagen steeds langer. Dagen dat ik tot middernacht aan het werk ben worden steeds normaler. Kan ik training dat 5-6 uur slaap voldoende zijn, in plaats van 6-7?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor dat kan. Ik slaap al jaren niet meer dan 6 uur. Heel soms 7 uur en ik voel mij daar prima bij. Het gaat erom dat je overdag voldoende ontspanningsmomenten hebt. Zorg dat je af en toe buiten komt en zo nu en dan echt helemaal niets doet. Slapen is niet het enige middel om je te ontspannen en op te laden.

Het is in principe mogelijk, maar let wel, iedereen heeft een eigen hoeveelheid slaap nodig. Dit hangt af van je leeftijd, levenstyle en gezondheid. Misschien kan je buurman goed functioneren met 5-6 uur slaap, maar dat wilt niet zeggen dat dat ook voor jou geldt. Misschien kan je dit in het begin wel volhouden, maar op lange termijn kan je lichaam er onder lijden. Kijk wat voor jou het beste werkt.

Hoe kort bedoel je met kort? Er is een tijdje geleden een onderzoek geweest naar mensen die elk uur even 10 minuten hun ogen dicht deden om te slapen. Deze mensen leken nergens last van te hebben en waren 24 uur per dag actief. (Ik kan het artikel helaas niet meer vinden) Verder is het ook mogelijk om tot rust te komen door te mediteren, als je het goed kan heb je ook een stuk minder slaap nodig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100