Waarom geven veel mensen op GV vaak het advies om naar de dokter te gaan?

Bv: ik lees net een vraag dat iemand's pink pijn doet
Iemand geeft antwoord: als het over een uur nog pijn doet zou ik naar de dokter gaan

Dan heb ik zoets van; wacht gewoon een paar dagen als die dan nog pijn doet ga je naar de huisarts
Maar niet na een uur al..
Ik irriteer me hier heel erg aan, voor elk muizedingetje word advies gegeven naar de dokter te gaan!

Waarom doen veel GV'ers dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat mensen niet via een schermpje met wat tekst een diagnose kunnen stellen. En omdat veel mensen geen medische opleiding hebben gehad en dus maar wat bazelen (op grond van eigen ervaringen enzo), waardoor ze soms fouten adviezen kunnen geven. En als mensen vragen 'wat heb ik aan mijn pink', en ze willen het echt weten, moet je toch echt even naar de dokter gaan. Hij of zij is de enige die een goede diagnose kan maken en de juiste behandeling ervoor heeft.

Omdat veel GV gebruikers zelf niet in staat zijn om een goed advies te geven over zulke onderwerpen. Dus is het het bestje om door te verwijzen naar iemand die er voor gestudeerd heeft. Die weet het het beste, en die kan het met z'n eigen ogen zien.

Dit omdat we zelf geen dokter zijn, en we zien dan niet wat die persoon echt heeft. Een dokter kan wel een diagnose vast leggen wat er aan de hand is. En stel dat we verkeerd advies geven? Dus nooit op internet medische vragen stellen, maar altijd na de dokter zelf gaan!

Die pink is misschien inderdaad wat overdreven om na een uur al mee naar de huisarts te rennen, maar dat weet je nooit zeker. Omdat dit een digitaal netwerk is, kunnen wij niet zien hoe dik de pink is en hoe blauw etc (ik ken de vraag die je bedoelt niet. Weet niet wat er gebeurt is en of er een foto bij zat, maar meestal niet). Mensen op GV vragen heel vaak medisch advies. Echter zijn wij (over het algemeen) geen dokter en dus kunnen wij nooit een goed advies geven. Sterker nog: de kans is groot dat iemand een verkeerd advies geeft! Symptomen kunnen het ene lijken, maar het andere zijn. Zeker als je ze alleen digitaal schrijft. Een arts heeft niet voor niks zolang gestudeerd. Als iemand een medisch advies wil moet je naar de dokter, niet naar GV. Wij zijn geen dokter en kunnen bovendien geen onderzoek verrichten via GV, al waren we wel arts. Dingen als 'hoe zorg ik dat ik minder last heb van me hooikoorts' kunnen hier prima, niks gevaarlijks aan. Maar vragen als 'waarom heb ik al weken een drukkende hoofdpijn' kunnen we niks zinnigs op zeggen en kan bovendien gevaarlijk zijn om nog lang mee door te lopen als het al weken duurt.

GV is geen medische vraagbaak, alle antwoorden worden door leken gegeven. Artsen zijn de enigen die de ernst van een lichamelijk probleem kunnen beoordelen. Eigenlijk vind ik het nogal dom om dergelijke vragen hier te stellen, want je weet van tevoren dat de meeste GVers er geen adequaat antwoord op kunnen geven. Dus vandaar het veelgelezen advies: naar de dokter.

Omdat advies wat hier gegeven word incorrect kan zijn en kan lijden tot verdere complicaties waardoor deze persoon er aan het einde van de dag er alleen maar slechter aan toe is. sommige dingen lijken erg klein wanneer ze hier beschreven worden echter missen we een hoop details worden bij een hoop antwoorden aannamens gemaakt welke wel maar ook niet correct kunnen zijn. + een dokter heeft een medisch dossier van zijn patienten waardoor hij misschien iets wat bij de meeste niets voorsteld zeg een bloedneus. hij er uit kan opmaken dat deze persoon geen helend vermogen hebt en deze persoon dus eigenlijk rustig aan het dood bloeden is. extreem voorbeeld maar mogelijk!! zo heb je ook bepaalde ziektes waarbij mensen zeggen ow moet je dit eten of drinken of die pil terwijl deze persoon misschien wel allergisch is hiervoor terwijl het wel makelijk verkrijgbaar is. een dokter weet dit soort dingen vaak al van te voren of kan er rekening mee houden!! kortom een dokter is hiervoor opgeleid en heeft een medisch dossier met allerlei details wat de antwoordgevers op GV niet hebben dus kan deze betere veronderstellingen maken. Ik hoop dat je wat aan dit antwoord hebt en maak je niet zo druk om de antwoorden ga naar de dokter aangezien deze de beste zijn!! succes!!

Omdat wij(bijna) met zijn allen hier leken zijn,is het verstandig om dit advies te geven. Stel dat iemand zegt: Oh , heb je dat ,dat had mijn tante vroeger ook en die heeft er dit en dat aan gedaan . Helpt gegarandeerd!. War mij betreft mag deze categorie per direct verwijderd worden.

Het antwoord is heel simpel. Als je een probleem hebt ga je naar een specialist. Lichamelijke problemen -> dokter Auto problemen -> Garage dieren problemen -> dierenarts. Ze zeggen wel er bestaan geen domme vragen, maar als je aan wildvreemde virtuele mensen gaat vragen, wat je moet doen in dit soort ( wellicht gevaarlijke) situatie. dan ben je niet goed bezig. Een beetje zelf nadenken kan dan ook niet kwaad. Zelf kan je ook prima nadenken en bij twijfel ga je naar de specialist. Wij zien niet hoe erg het is... Gelukkig zijn het veel GVers die dit inzien en het enige correcte advies geven. Ga naar een dokter. Speculeren over gezondheidskwesties wat het zou kunnen zijn, kan levensgevaarlijk zijn. Geen enkel weldenkend mens wil zich daaraan branden. Maar waar wind jij je nu over op? het feit dat het doktersadvies gegeven wordt of het wachten van 1 uur. Ihgv het laatste.. Ik moet nog een dokter tegen komen, waar je meteen terecht kan. Het uur is dus bij wijze van spreken.

Daar irriteer ik me ook vaak aan. Sommigen roepen zelfs iets om een punt te scoren of omdat ze zichzelf graag horen en niet omdat ze iets zinnigs bijdragen. Hou dan alsjeblieft je onbenullige mond, denk ik dan. Vaak meld ik dergelijke non-antwoorden. Ik ga er niettemin maar vanuit dat de vraagstellers heus wel naar de dokter gaan als het echt nodig is. Het is vaak een kwestie van twijfel tussen het nog een dag aanzien of toch maar iets sneller aan de bel trekken. Dan kan ervaringsdeskundigheid helpen om een juiste beslissing te nemen. Hoewel ik heus niet alles weet en alleen maar af kan gaan op wat ik lees ben ik wel deskundig op een aantal deelgebieden van de gezondheidszorg. Vaak kan ik wijzen waar precies op gelet moet worden en meer dan eens zijn vraagstellers ook geholpen met een zelfzorgadvies. Op die manier kan een onnodige gang naar de dokter worden voorkomen. Voor mij staat het als een paal boven water dat iedere vraagsteller verantwoordelijk is en blijft voor zijn eigen gezondheidsgedrag. Dat staat ook duidelijk bovenaan alle pagina's die met gezondheid te maken hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100