Waaraan herken je uitdrogingsverschijnselen ?

Ouderen vergeten nog al eens om (bij hitte) voldoende te drinken. Hoe herken je dat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kleur van de urine geeft een duidelijke aanwijzing. Die hoort lichtgeel te zijn. Donkerder wijst normaal gesproken altijd op uitdroging als de kleur niet door een specifieke kwaal wordt veroorzaakt. Een andere grove aanwijzing is de spanning van de huid, de huidturgor. Trek je een plooi, bijvoorbeeld op de handrug, een stukje omhoog en veert die neit meteen terug dan is er vrijwel zeker sprake van uitdroging maar dan al wel in ernstige mate. Een verstoorde elektrolytenbalans in het bloed (o.a. natrium, kalium) zal de diagnose uitdroging bevestigen. Maar, uitdroging veroorzaakt meer dan je zou denken. Het zal je verbazen hoeveel van onderstaande verschijnselen zeer regelmatig bij ouderen voorkomen en waarvan vaak gezegd wordt dat die bij het ouderdomsproces, dan wel dementering thuishoren. De eerste, algemene verschijnselen zijn moeheid, prikkelbaarheid, angst, neerslachtig en depressief voelen, blozen, niet goed slapen, een zwaar hoofd, onweerstaanbare verlangens en angst voor menigten en straatvrees. Ook astma, allergieën, hoge bloeddruk, verstopping, diabetes type 2 en sommige auto-immuunziekten kunnen geheel of gedeeltelijk door chronische uitdroging worden veroorzaakt. Acute uitdroging kan brandend maagzuur, maagpijn, angina pectoris, lage rugpijn, reumatische gewrichtspijn, migraine, colitis, fibromyalgie, boulimia en zwangerschapsbraken veroorzaken dan wel in de hand werken.

Pak hun velletje op hun arm. Als dit als velletje blijft staan is het niet goed. Anders valt het direct weer op z.n plek. Toegevoegd na 56 seconden: Hier nog veel mrer info http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/39076-symptomen-uitdroginguitdrogingsverschijnselen-oa-baby.html

De symptomen voor ernstige uitdroging zijn: een lage bloeddruk en circulatoire shock ; een snelle pols (hoge polsslag) of juist een heel zwakke pols (zwakke polsslag); niet of nauwelijks meer plassen; hoofdpijn; droge slijmvliezen, droge mond, een gevoel van dorst; misselijkheid; vaatkrampen; spierkrampen in voornamelijk handen, voeten en benen; stemverlies; hartritme-stoornissen; tintelingen; zeer donkergele urine; sterk ingezonken ogen; loomheid/sufheid, algehele malaise, conditieverlies, gevoel van zwakte.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Hoofdpijn plassen doet zeer droge lippen Droge huid als je op Google zoekt vind je ook heel veel en dan ook sneller;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100