wat moet je doen aan een litteken op je gezicht

ik heb een litteken boven me lip van een diepe wond.het is gehecht maar nu zit er een litteken. hoe kan ik er voor zorgen dat die litteken weggaat of minder word.

Weet jij het antwoord?

/2500

Twee keer per dag masseren met een beetje bio oil. Als je dit consequent blijft doen zal 'ie steeds meer vervagen, zeker als het nog niet een heel oud litteken is.

Littekengel of littekenverband kopen. http://www.bap-medical.com/bapscarcare.php?gclid=CNS1w8Wi6qkCFQiIDgodA3bXZw Succes!

Bronnen:
http://www.bap-medical.com/bapscarcare.php...

Je kunt littekenzalf kopen van Biodermal of het dagelijks insmeren met babyolie/massageolie, daardoor geneest het deels of misschien zelfs helemaal. Ik heb zelf een litteken op mijn arm, ik ben alleen te laat begonnen met de littekenzalf en omdat deze redelijk duur is en mijn litteken best groot ben ik overgestapt op massageolie. Ook gebruik ik make up om hem te camoufleren. Ik doe er eerst vitamine E crème op, dat is ook anti-verouderingcrème, maar dat houdt het litteken soepel, dus meer kans om te genezen. Als dat ingetrokken is ga ik er met een camouflagestift met gele ondertoon overheen, smeer het wat uit en doe er dan foundation overheen in de tint van mijn huid. Om het er natuurlijker uit te laten zien gebruik ik een doosje poeder waar verschillende tinten in zitten, zo loopt het een beetje over op elkaar. Als je dat op je litteken doet zie je er haast niets van en zeker niet als je niet weet dat het daar zou moeten zitten. (:

Bronnen:
Eigen ervaring

Je kunt over een tijdje littekenpleisters kopen. Die kun je voor je gaat slapen op het litteken plakken en de volgende ochtend er weer afhalen. Een pakje zal ongeveer 25 a 30 euro kosten bij bijv de da of het kruidvat. Bij mij heeft het erg goed geholpen, heb ongeveer 9 weken lang elke nacht op een litteken op mijn kin gedaan en die is nu bijna niet meer te zien terwijl hij toch echt fel rood was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100