Waar zit je weerstand ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je weerstand zit door je hele lichaam verspreid. Het stroomt door je bloed, zit in je buik en in je hoofd. Met met weerstand bedoelen we in dit geval de weerstand tegen ziekten. Je bouwt een immuun op tegen bepaalde ziekten zowel psychologisch als fysiek. Zo zijn sommige mensen bijvoorbeeld eerder verkouden dan andere. En krijgen sommige mensen wel de griep en andere niet. Griepprikken bijvoorbeeld zijn ervoor bedoelt een bepaald antilichamen aan te maken specifiek voor de griep. Dit zodat je weerstand voor de griep hoger ligt.

In je hoofd, weerstand is namelijk geen orgaan

Als je de reclame van activia drinkyoghurt moet geloven zit die in je buik.

Er is sprake van meerdere weerstanden, b.v. : _Geestelijk: Kan ik weerstand bieden tegen teveel snoepen en/of alcohol) _Lichamelijk, kan mijn lichaam weerstand bieden tegen een binnen gedrongen bacterie of ziektekiem. _Lichamelijke kracht: Kan je je tegenstander met worstelen genoeg weerstand bieden.

In je bloedbaan. Je kunt niet zo een plek aanwijzen waar je weerstand zit. Weerstand is iets wat je lichaam opbouwt/aanmaakt doormiddel van stofjes/cellen die door je bloedbaan stromen en op die manier in je hele lichaam terecht komen en je zo beschermen tegen ziekteverwekkers

Dat zit nergens. Weerstand is geen onderdeel van je lichaam maar weerstand is wat je lichaam doet in geval van "aanvallen" van bacterieën en virussen. De cellen en moleculen in jouw lichaam de strijd aan met indringers zoals die bacteriën en virussen. Ze bieden weerstand. Hoe beter en gezonder de verdedigingscellen in jouw lichaam zijn, des te meer weerstand kunnen ze bieden tegen de bacteriëen. Heb je een lage weerstand, overwinnen de bacterieën sneller en ben je dus eerder ziek of verkouden als iemand met een goede weerstand.

Je weerstand bestaat eigenlijk uit 2 delen: 1. preventie en 2. bestrijding. 1:Bij preventie kun je denken aan je huid, welke ontzettend veel weerstand biedt tegen invloeden van buitenaf. (mensen met ernstige brandwonden op een groot oppervlak zijn zeer vatbaar voor allerlei infecties omdat de huid geen barrière meer vormt). 2:Bij de bestrijding kun je denken aan de witte bloedlichaampjes, welke bacteriën omsluiten, dood gaan en vervolgens op verschillende manieren uitgescheiden kunnen worden. Natuurlijk spelen een heleboel factoren hierbij mee. Bijvoorbeeld ook bepaalde cellen die in staat zijn om bepaalde ziekteverwekkers te herkennen en daardoor een sein geven zodat andere cellen antistoffen maken en het bestrijden voordat je er ziek van wordt. Je bent dan immuun dus. Maar voor sommige dingen kun je levenslang immuun worden terwijl je een tetanus prik om de 10 jaar zou moeten verversen.. dusja.. hoe ingewikkeld wil je het antwoord hebben? :p

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100