Wat moet ik aan dit slechte zelfbeeld doen?

Ik ben 14, en heb nogal een slecht zelfbeeld omdat ik nogal ''volgroeid'' ben, ik ben niet dik, maar ik heb nogal heupen. Maar ik ben ook niet zo groot, ik ben namelijk maar 1.69. En dat vind ik heel erg. Omdat als ik in m'n bikini loop dan voel ik me heel onzeker omdat ik heupen heb. En ik voel me dan ook dik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou veel erger zijn als je geen heupen had;) heb je al wel eerlijk naar jezelf en anderen gekeken? Bij een of ander tvprogramma moesten vrouwen,zeggen waar ze volgens zichzelf zouden moeten staan, in een rij vrouwen van oplopend gewicht, De vrouwen dachten allemaal dat ze dikker waren dan de werkelijkheid, dus gingen allemaal te hoog in de rij staan. En verder als je in het zwembad rondkijkt zie je voor iedere slanke wel een dikkere lopen. maar op de een of andere manier zie je alleen maar wat je wilt zien, en jij wil alleen maar zien dat "iedereen" smaller is dan jij.

Volgens mij stelde je net ook al een vraag die hier sterk op leek en toen heb ik geantwoord dat je volgen mij juist vrouwelijk begint te worden. Wees dus trots op je lichaam! Er is niks mis mee! Toegevoegd na 2 minuten: En probeer jezelf niet te vergelijken met de modellen die je op tv en in de blaadjes ziet. Die zijn vaak ongezond (en lelijk) mager.

Misschien past de bouw van brede heupen nou eenmaal bij jou lichaam. Behalve dat je met speciale oefeningen voor de heupen er voor kunt zorgen dat er geen extra vetopbouw op je heupen komt kun je er weinig tegen doen. Ook kan je kledingadvies vragen waardoor het minder opvalt. Draag andere accessoires die de aandacht trekken. Heupen zijn wel heel vrouwelijk hoor.

brede heupen zijn juist mooi en vrouwelijk. Ik denk dat veel mensen die geen mooie ronde vormen hebben hier jaloers op zullen zijn. 1.69 is ook niet echt klein hoor en je bent pas veertien dus je groeit echt nog wel! Probeer je verder niet te druk te maken en lekker te genieten van het mooie weer als je in e bikini loopt en denk niet te veel na te denken over hoe je eruit ziet. En: NOBODY'S PERFECT!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100