Wat kan je het best eten voor dat je alcohol gaat drinken zodat je niet misselijk wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een stevige maaltijd, maakt niet uit wat, als je maag maar goed gevuld is. Dan kan er minder alcohol in, dus minder kans op misselijkheid.

ik hoor heel vaak dat chinees een goede bodem is. Waarom? ik heb geen idee.

Op school zeggen ze dat je eerst alcohol moet drinken (niet te veel), daarna even wachten en dan iets vettig zoals een hotdog of kebab. Dan heb je een goede ''bodem gelegd''. Dan zou je veel kunnen drinken eer dat je misselijk wordt. Natuurlijk hangt de misselijkheidsgraad ook van persoon tot persoon af.

Kaas wordt gezegd dat het goed is voor de alcohol, het beschermt het maag weefsel. Ook voor na het drinken de volgende dag, om de kater te overwinnen. Ga voor vette levensmiddelen. er is dan minder alcohol absorptie. Koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals pasta en pizza zijn ook goed. Maar ook vruchten zoals banaan, appel, watermeloen en papaja kan je ook nemen. Niet alleen voedsel, maar ook water is essentieel. Dit houd het lichaam goed gehydrateerd. M.v.g. Mrboonen

Bronnen:
http://www.lifemojo.com/forums/smoking-alc...

Er is geen enkel ‘trucje’ om het effect van alcohol te beperken. Als alcohol eenmaal is opgenomen in je lichaam, raak je er alleen van af door er tijd over te laten gaan. Als je eet bij of voor het drinken, doet het lichaam er langer over om alcohol op te nemen in de bloedbaan. In de maag moet de alcohol dan ‘zijn beurt afwachten’, laten we maar zeggen, en intussen verteert het lichaam al een deel van de voordien opgenomen alcohol. Iedereen weet dan ook dat de consumptie van alcoholhoudende dranken veel sneller dronken maakt zonder eten dan in combinatie met een kom mosselen. Belangrijk om te weten: alcohol onttrekt water aan het lichaam en die uitdroging veroorzaakt de fameuze ‘houten kop’. Water opnemen tussen alcoholische dranken door helpt om de volgende dag een kater (en misselijkheid) te vermijden. Hoe dan ook, met of zonder eten, de hoeveelheid alcohol die in het lichaam terechtkomt is identiek dezelfde! De opname in het bloed (en de hersenen) gebeurt trager, maar de effecten op langere termijn worden niet afgezwakt!

Bronnen:
http://www.educalcool.be/page.php?rub=alco...

Ik neem altijd spaghetti als bodem en dan een bruistablet multivitamine. Tijdens het drinken neem ik steeds een glas water zodat je vocht balans goed blijft. Als ik het echt zat wordt nog een glas cola om het af te sluiten (suikers bij bier). 1 tip! Eet nooit na het drinken. want dat is de fout. Ik heb ook altijd honger na een goede borrel. Dan neem ik nog een paar grote glzen water en dat scheelt aanzienlijk met je hoofdpijn de volgende dag. Eten na drinken gaat drijven, dan kom je in een achtbaan en de rest zal ik je besparen :-)

Eet genoeg voor en tijdens het drinken, liefst eiwitrijk en vet voedsel. Hierdoor wordt de opname van alcohol vertraagd. Met eten verminder je ook de kans op overgeven, omdat anders de alcohol het slijmvlies van de maag teveel prikkelt. De maag kan dan samentrekken en de alcohol via de snelste weg weer lozen.

Bronnen:
http://www.hoedoe.nl/lichaam-geest/lichaam...

Dat misselijk worden is van teveel alcohol, niet van wat je eet. Maar voor je er aan begint zou ik toch voldoende eten, want dat is nogaltijd beter dan met een lege maag. santé.....;o)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100