Er is geen enkel ‘trucje’ om het effect van alcohol te beperken. Als alcohol eenmaal is opgenomen in je lichaam, raak je er alleen van af door er tijd over te laten gaan.
Als je eet bij of voor het drinken, doet het lichaam er langer over om alcohol op te nemen in de bloedbaan.
In de maag moet de alcohol dan ‘zijn beurt afwachten’, laten we maar zeggen, en intussen verteert het lichaam al een deel van de voordien opgenomen alcohol.
Iedereen weet dan ook dat de consumptie van alcoholhoudende dranken veel sneller dronken maakt zonder eten dan in combinatie met een kom mosselen.
Belangrijk om te weten: alcohol onttrekt water aan het lichaam en die uitdroging veroorzaakt de fameuze ‘houten kop’.
Water opnemen tussen alcoholische dranken door helpt om de volgende dag een kater (en misselijkheid) te vermijden.
Hoe dan ook, met of zonder eten, de hoeveelheid alcohol die in het lichaam terechtkomt is identiek dezelfde! De opname in het bloed (en de hersenen) gebeurt trager, maar de effecten op langere termijn worden niet afgezwakt!
- Bronnen:
-
http://www.educalcool.be/page.php?rub=alco...