Waarom voelt een massage (op bijv. je hoofd) veel ontspannender en intenser aan wanneer je eigen handen er niet bij in aanmerking komen?

Bijvoorbeeld: Laat jij je hoofdhuid door iemand masseren met een hoofdmassage spin (zie afbeelding), dan voelt dit compleet anders aan dan wanneer je het bij jezelf toepast. Zo gaat er bij de eerste aanraking een tinteling door je lichaam en heeft het een veel ontspannendere werking.

Hoe komt het dat je dit prettige gevoel mist wanneer je de hoofdmassage spin bij jezelf toepast?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heeft twee redenen: Het gevoel van genegenheid (dat iemand je aandacht geeft) en het verrasingselement. Als je jezelf masseert dan weet je wanneer de aanraking komt en vervolgens welke bewegingen je gaat maken. Als een ander je masseert weet je niet wat er gaat gebeuren. Daarnaast is het ook fijn om het niet zelf te hoeven doen, je kan je lekker ontspannen en genieten.

het is ook veel aangenamer als een ander je krabbelt als je jeuk hebt. je krijgt soms kippevel etc. en als je het zelf doet niet. eigenlijk is het met elke aanraking door een ander zo. ik zal niet teveel in details treden ;) ik denk inderdaad het aangename van aandacht krijgen en je kan ontspannen en je op het gevoel concentreren want je hand is ondertussen niet druk bezig jezelf te masseren/krabben etc

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100