Waardoor word ik niet op tijd ongesteld?

Over het algemeen ben ik vrij regelmatig ongesteld. Wel pas 2 jaar, maar meestal komt het op de dag dat ik het verwacht of een enkele keer 1 of 2 dagen ernaast.
Nu moest ik dus eigenlijk vorige week vrijdag ongesteld worden, maar er is dus nog steeds niks gebeurd. Waardoor kan dit komen?

Toegevoegd na 12 minuten:
@ Nee ik ben zeker niet zwanger. Ik ben 14. ;P

Toegevoegd na 5 dagen:
Inmiddels is het al 15 dagen geleden. Ik wacht gewoon maar af.
Een vriendin van mij had al 6 maanden geleden (!)ongesteld moeten worden, maar hoeft zich volgens de huisarts geen zorgen te maken. Dat vind ik dus wel raar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen ervaring maar wel een link, zie bronnen.

Er zijn best veel oorzaken te noemen waardoor een menstruatie kan uitblijven. Oorzaken die veel voorkomen zijn zwangerschap, ziekte en stress. Andere mogelijke oorzaken zijn: * Infectie * Ondergewicht en/of vermagering * Overgang * Problemen met de schildklier * Het PCO-syndroom * Diabetes * Geen eisprong * Teveel aan een bepaald hormoon * Een persisterende follikel * Afbouw/stoppen van de pil of ander voorbehoedsmiddel * Verklevingen in de baarmoeder(holte)

ben je niet zwanger?

Je bent pas 14. Daarmee heb je jezelf al het antwoord gegeven. Als je in de pubertijd zit, is niks zeker. Zo ook je menstruatie niet. Je hormonen zijn nog volop bezig in je lichaam, en dit kan zijn weerslag hebben op je menstruatie. Niks vreemds aan hoor, geen zorgen maken. Wél zorgen maken, als het langer dan 2 weken weg blijft (bij sommige pubers is dit zelf nog wel eens langer, puur door onregelmatigheid en de hormonen) en je kan altijd (desnoods op het telefonische spreekuur van je huisarts) even vragen of dat goed is. Voor nu, even geen zorgen maken hoor....is je leeftijd ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100