ik heb een soort bult op mijn teen en het bloed en komt vocht uit wat moet ik doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met je voet in een bak Soda om het te ontsmetten zou ik als eerste doen. Daarna gewoon rust en het moet goed komen lijkt me. Misschien een blaar of een ontsteking. Zolang het niet erger word als dit is er niets aan de hand. Zodra je er meer last van krijgt zou ik hulp inschakelen.

Zoals mijn voorgangster zei, weken in soda. daarna een nat gaasje erop om het open te houden zodat het vuil eruit kan. als de bult groter en of roder wordt naar je huisarts.

Dit is een nagelomloop en zo te zien een beste ook. Een voetenbad met biotex zou ik aanbevelen en als het erger wordt en gaat 'kloppen' zou ik een arts consulteren. http://users.telenet.be/huisarts-dokter-naesens/paronychia-nagelwalontsteking-fijt-nagelomloop.html Hier dan een voorbeeld van een omloop op een vinger maar hetzelfde geldt voor je tenen.

Dat is een gigantische (acute) nagelwalonsteking/fijt, en die zal wel goed pijn doen ook. Vaak is de oorzaak een verwonding of verkeerd (te ver) knippen, in combinatie met (normaliter onschadelijke) bacteriën. Heel goed schoonhouden en een paar keer per dag laten weken met bijvoorneeld soda of biotex. Gaat het niet over, dan even naar de dokter voor een (aanvullend) zalfje. Ga er sowieso even mee langs de huisarts, want afhankelijk van welke bacterie de boosdoener is, kan het zijn dat je een antibiotica-kuurtje nodig hebt ! Onderschat dat niet, ook al is het maar een teen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fijt
http://users.telenet.be/huisarts-dokter-na...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100