Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als je seropositief bent en sex hebt met iemand anders die ook seropositief is, krijg je dan sneller aids?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat heeft daar niks mee te maken, het virus zit al in je lichaam en zal niet sneller uitbreken door seks te hebben.

Er zijn verschillende vormen van HIV, dus het is niet helemaal zeker of het niets uitmaakt. Het zou kunnen dat je door beide vormen besmet raakt. Even gechecked en blijkt inderdaad veel voor te komen dat mensen door verschillende types HIV worden besmet. Het schijnt zo te zijn dat de mensen met een superinfectie wat minder snel symptomen van AIDS ontwikkelen.

Het advies van dokter is dat je veilig moet vrijen met iemand anders die ook seropostitief is. Doordat er verschillende stammen van hiv zijn besmet je elkaar. Doordat je afweer dan nog harder moet gaan vechten sta je meer open voor infecties. Verzwakken van je afweer kan het proces op aids ontwikkelen versnellen.

AIDS bestaat helemaal niet, is een politieke term die in principe aan zo'n beetje elk ziektebeeld gehangen kan worden. Letterlijk betekent het dan ook zoiets als "verworven verminderde weerstand", dat heb je dus ook bij een verkoudheid, griep, ondervoeding etc... Zie ook mijn antwoord hier met uitgebreide documentaire en al. http://www.goeievraag.nl/vraag/persoon-gezondheid/gezondheid/ziekten/nederland-hiv-chronische-ziekte-gaan.417378

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100