Is het slecht voor je oren om je lach tegen te houden door je mond dicht te houden en je neus dicht te drukken?

Omdat er toch wel een flinke druk op kan komen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet heel slecht, zolang het drukverschil maar niet te groot wordt. Een voorbeeld: Wanneer je onder water om te duiken gaat klappen de trommelvliezen naar binnen, omdat er een onderdruk ontstaat. Wanneer je klaart "blaas" je lucht achter de trommelvliezen zodat ze niet te hard naar binnen worden gedrukt. Anders zouden ze te ver naar binnen worden geklapt en scheuren. Wat je doet wanneer je je lach inhoudt op deze manier gebeurt ook wanneer je een berg op rijdt: de druk achter de trommelvliezen wordt groter dan de druk buiten. Dit is niet erg, zolang het drukverschil niet te groot wordt. Het te vaak gebeuren is ook niet erg: Het trommelvlies wordt hierdoor soepeler en dat kan geen kwaad. Je zal ook merken dat ze vanzelf weer terugklappen. Ik hoop je geholpen te hebben.

Bronnen:
Ervaring

Er komt dan wel stevige druk op te staan, net als bij een ingehouden nies, bijvoorbeeld. Maar als je normale gezonde oren en trommelvliezen hebt, kunnen die best tegen een stootje.

Als het goed is is dit het zelfde effect als het 'klaren' van je oren wat duikers ook doen... Je oren laten ' klappen' zodat de druk onder water anders is. Het lijkt mij niet al te goed als het vaak gebeurt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100