regelmatig dromen over dezelfde plaatsen, is dit een bekend verschijnsel?

Ik droom veel (onthoud het tenminste vaak), en regelmatig kom ik op dezelfde plaatsen terecht, soms herinner ik me als ik mensen spreek (dromend) dat ik ze de vorige keer ook al heb gesproken Eén keer kreeg ik zelfs antwoord op een vraag die ik in een vorige droom gesteld had, van dezelfde persoon :)
De plaatsen veranderen eens in de zoveel tijd en komen dan een maand of paar weken (heel soms jarenlang) terug, met herinneringen en al. Net een soort tweede leven :)
Komt mensen dit bekend voor? Ik vind het wel een interessant verschijnsel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit komt mij heel bekend voor! Ik heb precies het zelfde. Ik heb sinds mijn kindertijd steeds dezelfde terugkerende dromen. Ik ben altijd op zoek naar huis, loop altijd door dezelfde straten en kom altijd in hetzelfde huis terecht. Ook kom ik altijd dezelfde personen tegen. Mijn moeder moet hier altijd om lachen:"Weer die droom?",zegt ze dan. Het schijnt dat heel veel mensen dit hebben. Net dat als je ergens komt,je het gevoel hebt er al geweest te zijn.Deja vu, hè?Ik vind dat altijd wel bijzonder. Maar zulke dingen zijn niet echt te verklaren. Iedereen heeft er een wel een mening over.

Wat bijzonder, ik wou dat ik dit ook ervaarder. Het enigste waar ik op kan andwoorden is je gevoel van dat eerder hebben meegemaakt, dat is een deja vu. Ik zal een bron voor je zoeken. Toegevoegd na 2 minuten: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/leven/29797-deja-vu-een-beetje-raar.html ik denk dat dit wel past bij je ervaringen die je meemaakt

Dromen zijn een afwikkeling in ons allerdaagse leven. Een verwerking van dingen die via dromen levensecht lijken. Dat je antwoord krijgt op je vraag, is waarschijnlijk dat je in je onderbewustzijn daar een bevestiging voor zoekt, en dus dan ook krijgt. Associaties met plaatsen kunnen staan voor vastigheid, herkenbaarheid, vertrouwd. Vandaar dat deze plaatsen dus telkens terug keren. Sommige mensen herinneren zich niks van dromen, terwijl ik weleens de ervaring heb dat ik in een gesprek zit met iemand, en voor mijn gevoel het lijkt alsof ik dat gesprek al eens eerder heb meegemaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100