Gaat die bacterie die in duitsland actief is, met het koken van groentes wel dood?

ben toch een beetje ongerust...

Weet jij het antwoord?

/2500

bacterien gaan dood bij temperaturen boven de 65 graden. Bij koken is het water 100 graden. Dus ja, ze gaan dood.

Vergeet niet dat het meer bangmakerij is. Er zijn nog geen 10 mensen aan overleden. Maar even antwoord op je vraag. Het antwoord is ja, als jij de groentes kookt in water zorgt dat er voor dat de bacteriën dood gaan. Nogmaals maak je geen zorgen, deze bacterie is minder gevaarlijk dan de Mexicaanse griep die tevens ook niks voorstelde.

Als u groenten en fruit goed wast en de groenten goed kookt, heeft u niets te vrezen van deze resistente bacterie Onderschat niet het gevaar. Alle bacterien gaan dood bij een temperatuur vanaf 60- graden celcius. Daarom is het ook belangrijk dat een combiketel van de cv mbt afgifte warm water minimaal op 60 gr celsius is afgesteld.

Bronnen:
http://www.telegraaf.nl/buitenland/9887501...

Het lijkt er nu op de bron is gevonden: een besmetting op komkommers die geïmporteerd zijn uit Spanje. Komkommers kook je niet - maar ik zou in elk geval groentes goed afspoelen (met zo heet mogelijk water), al is het maar voor het idee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100