Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Gaat een infectieziekte altijd gepaard met koorts, malaise, of andere symptomen?

Ik heb nu een dag of vier huiduitslag rond mijn zitvlak (hele kleine, rode, jeukende bultjes/plekjes rond achterkant bovenbenen en billen). Omdat ik net terug ben van een tweeweekse rondreis door Oost-Europa en daar tientallen vreemde toiletten bezocht heb, gaat mijn eerste gedachte uit naar een infectieziekte. Ik heb echter, op de huiduitslag na, nergens last van. Is een infectieziekte in dat geval uitgesloten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat hoeft niet per se. Zo had mijn dochter een keer hevige luieruitslag, die bleek te worden veroorzaakt door een schimmelinfectie. Zag er niet uit als schimmel, gewoon rode uitslag. Verder had ze nergens last van, maar het ging ook niet over, totdat ik op advies van de huisarts Daktarin ging smeren, toen was het zo over.

Infectiekans via de wc is te verwaarlozen volgens mij. Ik denk eerder dat je gestoken bent door een of ander ongedierte.

Het lijkt mij eerder een allergie. Maar alleen een dokter kan een diagnose stellen. Het is iemand anders wettelijk verboden diagnoses te stellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100