Wat is een 'psychose' precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een psychose is een geheel van ervaringen, symptomen en klachten, waardoor er een verlies van contact met de werkelijkheid ontstaat of de wereld anders wordt waargenomen Dit kan op verschillende manieren gebeuren: Hallucinaties : ruiken, proeven, voelen van dingen ; het horen van geluiden of stemmen; het zien van dingen die er niet zijn en/of Wanen: overtuig d zijn van onjuiste en niet te corrigeren overtuigingen. Toegevoegd na 2 minuten: Een psychose kan ontstaan door een combinatie van factoren. We begrijpen nog niet alle details van het ontstaan van psychoses. Wel is het duidelijk dat erfelijke genetische factoren én persoonlijke omstandigheden samen een psychose veroorzaken.

Een psychose is een psychiatrisch toestandsbeeld (psychische aandoening), waarbij de patiënt het normale contact met de - door zijn omgeving ervaren - werkelijkheid geheel of gedeeltelijk kwijt is. En, bij een psychose spreekt men van positieve en negatieve symptomen. Positieve symptomen zijn symptomen die bij mensen zonder psychose niet voorkomen en negatieve symptomen zijn gedragspatronen die bij mensen zonder psychose wel voorkomen.

Heel kort gezegd ben je dan het contact met de realiteit verloren. Wat jij waarneemt zie je als waarheid, ook al is het volslagen idioot. Jij bent ervan overtuigd dat jij gelijk hebt en een ieder die je ervan probeert te overtuigen dat het niet zo is geloof je niet. Je staat niet meer in contact met de realiteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100