Heeft een spel altijd winnaars en verliezers??en als dat zo is heet dan iets als er geen verliezers en winnaars zijn??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee, kijk maar naar het spelletje boter,kaas en eieren, hier is het heel vaak remise. het is zelfs bewezen, dat als je het goed speelt je altijd remise krijgt.

nee, het kan ook gelijkspel zijn Toegevoegd na 22 seconden: Gelijkspel is een gelijke eind- of tussenstand bij een competitie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gelijkspel

Ligt aan je definitie van 'spel'. Je kan het ouija-bord ook een spel noemen, of 'The Game' (wikipedia maar beide, als je niet weet wat het zijn). En daar zijn nooit winners. Of het spelletje Truth-or-Dare. En daarnaast heb je nog gelijkspel/remise, zoals hierboven genoemd.

je kunt het ook remise noemen

Je kunt het ook kampen noemen dan moet je het wel 2 keer gespeeld hebben

Er zijn ook spellen waarbij je met alle spelers tegen het spel moet spelen. Dan ben je OF allemaal winnaar OF allemaal verliezer.

Bij een spel dat gebaseerd is op strijd, is er een winnaar & verliezer, of het is remise. Dit laatste heet ook gelijkspel. Maar er zijn ook spelen, die niet op strijd gebaseerd zijn. Bijvoorbeeld het transformatiespel en het kernkwadrantenspel. De bedoeling is om jezelf en elkaar beter te leren kennen, of om meer inzicht in een probleem te krijgen.

Met kwartet bv kan het zo zijn dat het gelijkspel wordt, geen winnaar en ook geen verliezer. Het heet dan dus gelijkspel.

In denksporten als dammen en schaken wordt het heel vaak remise (=gelijkspel).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100