Wat is een goede manier om niet te vergeten je medicijnen in te nemen?

Ik moet meerdere keren op een dag medicijnen innemen, maar het komt regelmatig voor dat ik het vergeet of te laat inneem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Loop je dagindeling eens na en kijk wat je vaak doet. Ik drink nogal veel koffie en heb mijn weekdoosje met pillen bij het koffiezetapparaat staan. Zo word ik er regelmatig aan herrinnerd, want ik vergeet nooit koffie te drinken.

Heb je een mobieltje? Stel die dan in als wekker, en laat hem piepen op het juiste moment. Hier zijn overigens ook speciale horloges voor te koop.

Het belang ervan erkennen en het een onderdeel van je leven laten worden wanneer het blijvend is. Als het nu een tijdelijk kuurtje is dan is het natuurlijk ook van belang om ze te nemen, maar zou ik het gewoon in mijn telefoon zetten met een waarschuwingstoontje.

Ze liggen bij mij door het hele huis op plekken waar ik altijd moet zijn en bij iets dat ik altijd nodig heb.. op het dienblad met zoetwaren, bij mijn toiletspullen, op mijn nachtkastje, in mijn schoudertas, en op mijn werk idem dito.. op mijn buro, in mijnn lade, in mijn werktas, bij mijn broodtrommel..

Ben het helemaal eens met bovenstaande ideeën. Ik wilde daar nog aan toevoegen dat het ook helpt om mensen in je omgeving over je medicijnen te vertellen. Zij kunnen dan helpen als een soort geheugensteuntje. En wat natuurlijk ook geld, erken wat die medicijnen voor je doen. Namelijk hoe belangrijker je iets vind. Hoe minder snel je het vergeet.

ik koppel het innemen aan bepaalde handelingen die steeds terugkeren. na het opstaan meteen de maagmedicatie. na het ontbijt meteen de hormoonpillen. je moet er een paar dagen aan denken, maar dan wordt het al snel een automatisme, zoals tandenpoetsen voor het slapen gaan.

Er zijn speciale medicijnwekkertjes die bijvoorbeeld op tien tijden een alarm geven. In sommige mobieltjes kun je meerdere herinneringen instellen. Als je veel uren per dag aan de computer zit, kun je in een agendaprogramma instellen dat je een "repeterende afspraak" hebt. Die herinnert je er dan aan dat je je medicijnen moet innemen.

pillendoosje met wekker. Veel voorbeelden: http://www.anbo.nl/keuzewijzer/IM1.html

Bij mij helpt het, om PILLEN op het dekseltje van mijn sigarettenpakje te schrijven - zo ben ik eigenlijk zelden langer dan 2 uur te laat met het innemen van wat 'moet', vooral omdat die in een zijvakje van m'n tas zitten, en ik er dus ahw. óp kijk.

Vaste momenten kiezen, En vergeet het woordje 'niet' je brein snapt het woordje 'niet'niet. Wat je nu eigenlijk tegen je brein zegt is; 'Wat is een goed e manier om te vergeten je medicijnen te nemen' Stel de vraag positief en je zult het beter onthouden.

Ik heb ze naast de computer gelegd. Elke keer dat ik opsta om iets anders te doen leg ik ze zo dat de muis geen vrij baan heeft. Kom ik terug dan kan ik niet internetten zonder dat ik ze opmerk.

Gewoon een wekker zetten op je mobieltje, simpel toch?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100