Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat gebeurt er als je insuline inspuit als je geen suikerziekte hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan wordt je bloedsuiker heel laag, raak je in coma en kun je dood gaan als er niet HEEL snel iemand doorheeft wat er mis is en je suiker geeft. Insuline-injecties worden dan ook in de crime-literatuur nogal eens gebruikt als nauwelijks op te sporen "moordwapen"; ben het meermaals tegengekomen. Toegevoegd na 2 minuten: Overigens kun je ook als je WEL suiker hebt teveel insuline binnenkrijgen (of te weinig eten om de gespoten insuline te "verwerken". We spreken dan van een "hypo". Maar het is net zo gevaarlijk. Dat is ook de reden dat mensen die insuline spuiten altijd moeten zorgen iets zoets bij zich te hebben ; een chocoladereep, druivensuikertabletten, limonadesiroop of iets dergelijks.

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/gevaa...

Nou, dat valt allemaal wel mee als je een beetje insuline inspuit. Je zult tijdelijk een tekort aan suiker krijgen, maar dat reguleert je lichaam snel. Als je een enorme overdosis neemt dan zul je bewusteloos geraken en daarna heb je dus geen invloed meer op wat er verder gebeurt. Je lichaam gaat wel in de stress-modus, je hart krijgt het zwaar, maar je zult er uiteindelijk niet snel aan sterven. Het is geen goed idee om er een einde aan te maken, dat zal in 99,9% van de gevallen mislukken.

Hangt totaal af van de hoeveelheid insuline en je eigen suikerwaarde. In principe zorgt insuline ervoor dat de suiker in je bloed door veel meer cellen wordt opgenomen dan normaal. Dit is ook de reden dat bodybuilders weleens insuline spuiten. Van bloedsuiker wordt energie gemaakt in het lichaam. Een overschot is niet goed maar een tekort ook niet. Toegevoegd na 51 minuten: correctie: sommige bodybuilders

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100