Telkens als ik heel blij en enthousiast ben, gaat mijn kringspier open en dicht. Gebeurt dit bij meerdere mensen, en waarom?

Toegevoegd na 17 minuten:
Lach zelf eens en ondervindt deze ervaring zelf (goed concentreren)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat wat jij voelt hetzelfde is als dat wanneer je hoest, dan voel je daar beneden ook iets, maar dat heeft met de ademhaling van het hoesten/lachen te maken, daar bouw je een soort druk mee op die het zelfde is als wanneer je een wind laat of gaat poepen, het lijkt zeg maar op heel zachtjes persen, maar doordat bij lachen en hoesten deze beweging snel achter elkaar komen kan het voelen als open en dicht gaan. Je hebt vast wel eens gehoest of geniest dat je tergelijke tijd een scheetje laat? nou dat effect bedoel ik en dat staat los van enthousiastme. Toegevoegd na 39 seconden: Als je kringspier echt open zou staan tijdens het lachen, poep je in je broek!!

Ik ben vaak heel blij en enthousiast, maar ik heb nog nooit (bewust) meegemaakt dat mijn kringspier open en dicht gaat. Maar ik zal er de volgende keer op letten :)

Nee. Dat gebeurt bij mij normaliter niet. Ik ben zuurstofinvalide. Dat betekent dat ik 24/24 uur met een slang aan mijn neus rondloop of zit, omdat mijn longen te weinig zuurstof doorgeven aan mijn bloedcirculatie. Als ik nu teveel doe, mij te druk maak met sport en spel, dan krijg ik hetzelfde, maar wel op ál mijn (kring)spieren. Gewoon door te weinig zuurstof in mijn bloed. Maar ik vermoed dat dit niet overeen komt met jouw situatie.

Ik heb het zelf niet maar het is me wel eens opgevallen dat andere mensen met hun billen gaan wiebelen (samentrekken en dan weer loslaten) als ze blij zijn, misschien hebben die hetzelfde als jij :) ik ga het ze niet alleen niet vragen als je het niet erg vindt :P

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100