kan je slaappillen kopen onder de 16, zoja waar en hoeveel kost het

Weet jij het antwoord?

/2500

Slaappillen krijg je alleen op recept bij de apotheek. Wel zou je melatoninepilletjes kunnen halen bij de drogist. Deze maken het in slaap vallen wat makkelijker.

als je op deze leeftijd al slaapproblemen hebt is het verstandig om er eens met de huisarts over te praten. Deze heeft geheimhoudingsplicht en zal je ouders niet ongevraagd inlichten. Eventueel zou je, zoals in een eerder antwoord al aangegeven, melatonine kunnen gebruiken. Dit is een stof die je lichaam zelf aanmaakt voordat je gaat slapen. Maakt je lichaam deze stof niet aan, dan kunnen deze pilletjes helpen. Gebrruik om te beginnen 1mg. Maakt je lichaam deze stof wel zelf aan, dan zullen deze pilletjes niets doen. Voor deze pilletjes geld: werken ze niet, dan maakt je lichaam deze stof zelf aan. Voor een maand ben je ong 10 euro kwijt.

Voor slaap pillen heb je een recept nodig. Koop niet die melatonine pilletjes want in Nederland mag er maar 0.1mg inzitten. Omgerekend voor 1 mg heb je dus 10 pilletjes nodig. Dit gaat ten koste van je lichaam. Loop even langs de huisarts deze kan wel goede melatonine pillen voorschrijven. Deze zijn sterker, en omdat melatonine een natuurlijk product is kan je niet aan deze stof verslaafd raken.

Ik zou er op zo'n jonge leeftijd niet mee beginnen, want voor je t weet ben je aan die dingen verslaafd. Er bestaan een hele hoop trucs voor om beter in te slapen (zie bron). Anders kan je een goede thee kopen (de rustgevende van ladrome is heel goed!). Als je echt tabletjes wil nemen is de alticalm van altisa een hele goede. Deze is op basis van kruiden, en je raakt er helemaal niet afhankelijk van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100