Kan een bijt wond kwaad?

Ik ben gister door een of andere agressieveling meerdere malen in me handen gebeten. Kan ik een infectie of ziekte oplopen? Er zitten kleine wondjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ga er maar van uit dat het over een mens gaat: Iedere mensenbeet, hoe klein ook, is gevaarlijk. Het menselijk speeksel bevat namelijk zeer veel bacteriën. Door deze bacteriën kan de wond zeer gemakkelijk geïnfecteerd raken, met mogelijk zeer nare gevolgen. Een mensenbeet is vergelijkbaar met de beet van een dier, ook bij een dier bevinden zich veel bacteriën in het speeksel. Wanneer je bent gebeten door een ander persoon en er is een wond ontstaan, dan moet je de wond zo snel mogelijk ontsmetten. Maak de wond goed schoon en stelp het bloeden. Vervolgens ga je meteen naar de huisarts of de EHBO, hier kan de wond bekeken en behandeld worden. De behandelend arts zal meestal antibiotica voorschrijven om te voorkomen dat er een infectie ontstaat. Vaak wordt er ook een tetanusinjectie gegeven, wanneer de laatste tetanusprik langer dan 10 jaar geleden was.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Dat kan zeker. Maakt niet uit of het een mens of dier is geweest. Een bezoekje aan de huisarts brengen kan geen kwaad. Wellicht krijg je een tetanusprik om infectie te voorkomen. Neem het zekere voor het onzekere, even langs de dokter. Succes.

Bronnen:
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tetanus

Ik zou zeker langs de huisarts gaan. Je weet nooit wat de veroorzaker onder de leden heeft. Een tetanus injectie is meestal wel het minste wanneer een eventuele eerdere langer dan geloof 6 jaar geleden is.

Je kunt natuurlijk altijd eerst even met je huisarts bellen:-) Die vertelt je dan wel wat te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100