Kun je verslaafd raken aan het gevoel van niesen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou ik nies me suf de laatste dagen, maar ben blij als het over is, vind het hoogst irritant! Denk dus niet dat ik er verslaafd aan zou kunnen raken. In theorie kun je natuurlijk overal verslaafd aan raken!

Niesen is een reactie op jeuk in je neus. Met deze vraag vraag je dus ook of je verslaafd kan raken op het gevoel van krabben. Krabben is fijn zolang je het nodig hebt, daarna wordt je huid het zat en gaat het juist zeer doen. Mensen met chronische jeuk vinden jeuk helemaal niet leuk want het krabben helpt niet. Niezen is een vorm van krabben want je lichaam zoekt een manier een irritantie te doen verdwijnen. Ik denk dus dat het niet mogelijk is om verslaafd te raken aan niezen, net zo min als aan krabben maar ik hoor graag een andere mening.

Niezen kan een aangenaam gevoel bewerkstelligen, een gevoel van opluchting, hetgeen ikzelf wel eens gekscherend een 'neusorgasme' noem. Ondanks de neushaartjes, die een filterende functie hebben, komen er toch stoffen in je neus die je kunnen irriteren en slecht voor je kunnen zijn en die er dus uit moeten. Je kunt het niezen opwekken door de neus en directe omgeving (de bijholten) te prikkelen. Een niesbui werkt dus bevrijdend, maar ik kan me niet voorstellen dat je daar verslaafd aan kan raken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100