Wat kan je doen als je vind dat een chirurg je borstverkleining verprutst heeft?

en je bent veranderd van verzekeraar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Begin met een second opinion. Daar heb je *altijd* recht op, zowel voor als na een ingreep. Die second opinion vertelt je wat er aan de hand is. Zomaar een paar mogelijkheden: - De chirurg heeft het echt verprutst. - Het resultaat is iets wat nu eenmaal kan gebeuren. - Jij bent een zeurpiet. - (er zijn vast nog meer mogelijkheden) (Sorry voor die derde, maar ik wil volledig zijn - trek het je niet persoonlijk aan, zo is het niet bedoeld. Voor zover ik je ken ben je geen zeurpiet.) Als het het eerste is, moet je de chirurg zelf aanklagen. Eerst via de klachtenprocedure van het ziekenhuis, daarna zonodig via de rechter. Als het de tweede is, is de chirurg wel goed, maar was zijn communicatie slecht: hij had jou dan duidelijk moeten maken dat in een heel enkel geval het resultaat kan tegenvallen, ongeacht hoe goed de chirurg is. Ook in dat geval moet je de chirurg aanklagen, ook hier eerst via de klachtenprocedure van het ziekenhuis en daarna zonodig via de rechter - maar hier is de klacht heel anders. In dit geval kun je zelfs dezelfde chirurg het herstel laten doen. WEET de chirurg eigenlijk dat je niet tevreden bent over het resultaat? Na die second opinion kun je, voordat je het formele klachtencircuit ingaat, eerst met die chirurg zelf praten. Dat je van verzekeraar bent veranderd, maakt niet uit. Het kan de zaken hooguit compliceren doordat de nieuwe verzekeraar zegt dat het één langdurige behandeling is die door de vorige verzekeraar is goedgekeurd en dus in haar geheel, inclusief nabehandeling, door de vorige verzekeraar moet worden vergoed; terwijl de oude verzekeraar kan zeggen dat het puur van het moment van behandelen afhangt welke verzekering moet betalen. Als dat gebeurt, moet je informeren bij een bevriende jurist, of bij een consumentenorganisatie, hoe dit wettelijk is geregeld.

- Praten met je huisarts / een andere chirurg; - Klacht indienen tegen de chirurg / ziekenhuis; - Civiele rechtszaak beginnen. En vast nog wel meer, allemaal met voor en nadelen. Praat er eerst eens over met het ziekenhuis, die hebben vast een afdeling die zich met fouten / klachten bezighoudt, als je het niet eens kunt worden kun je dan altijd nog verder kijken.

rechtzaak beginnen, en hopen dat een andere dokter het nog zo mooi mogelijk kan maken.

Ga voor een second opinion naar een gerenomeerde plastisch chirurg en laat die jouw idee bevestigen. Of laat hem/haar er naar kijken, of dat jouw idee correct is. Anders heb je weinig kans om er een strafrechtelijke, tucht, of civiele zaak van te maken tegen de desbetreffen chirurg...

Op Kiesbeter (zie onder) kun je meer vinden over patientenrechten, maar ook over klachten. Je kunt daar bijvoorbeeld opzoeken bij wie je moet zijn met je klacht. De Inspectie voor de gezondheidszorg houdt toezicht op een goede zorg, kijk voor informatie op hun website. (td)

Bronnen:
http://www.igz.nl/burgersloket1/
http://www.kiesbeter.nl/patientenrechten/
http://www.kiesbeter.nl/patientenrechten/k...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100