Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Gisteren is er bij mij een rib verschoven en sindsdien heb ik overal in mijn rug spierpijn met uitstraling naar mijn rechterflank, is dit normaal?

De rib doet zelf niet zo veel pijn meer, al voel ik wel dat ik hem verrekt heb, maar nu is het net alsof de rest van mijn lichaam uit balans is, want ik heb nu van kop tot kont last van mijn spieren.

Daarnaast: hoe kan een rib zomaar verschuiven? Ik heb dit al 3x gehad nu (alle keren dezelfde plek) en elke keer weer raak ik vreselijk benauwd van de pijn (net of het een klaplong is). Kan je er iets aan doen om het te voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een plotselinge draai met het bovenlichaam om te reiken of een ferme hoestbui zijn bekende manieren om een wervel of rib te verdraaien. Soms denkt de patiënt een hartprobleem te hebben als de klachten aan de linkerkant zitten. Anderen denken een long of borstprobleem te hebben. De behandeling van deze typerende klacht is correctie van wervel of rib en behandeling van spierknopen die veelal tussen de schouderbladen zijn ontstaan. Klachten in deze regio zijn berucht om hun chronische karakter. Dus behandeling met speciale aanpak is noodzakelijk om permanent letsel te voorkomen.

Bronnen:
http://www.chiropractor.nl/bovenrug.htm

Dit is zeker niet normaal. Ik stel een bezoek aan de huisarts voor.

Jemig, je bent wel een pechvogel zeg! Maar een rib zit niet los, dus kan hij niet verschuiven, wel kan je hem breken of kneuzen. maar je hebt het al 2 keer eerder gehad, hoe is het toen gegaan, wat zei de dokter er toen van en wat kon je er aan doen? Nooit gevraagd aan de dokter? Verder kan ik met geen mogelijkheid iets zinnigs hier over zeggen, sorry, toch maar naar de dokter er mee.

Ik zou een afspraak maken bij de fysio (verwijzing niet nodig). Die kan voelen en testen hoe het komt dat je rib verdraaid. En je er mogelijk vanaf helpen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100