wat helpt het beste bij een koortslip? Zovirax helpt bij mij niet!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oma weet raad: - direct bij de eerste "kriebel" een dun laagje tandpasta erop smeren - tea-tree olie - smeer er bloemsuiker op - de lip vet houden met vaseline - honing smeren - aantippen met een beetje ochtendurine (?!?) - dun insmeren met bethadinezalf - zinkzalf Kijk eens of er iets bij zit waar je wel goed op reageert. Succes. Toegevoegd na 14 seconden: De link: http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rubriek=gezondheid&label=Koortslip

Ik maak altij het puntje van een theedoek nat met heel heet water, en dat duw ik er tegenaan! Dood bacterien, weg koortlip, in 2 dagen.

Blistex. Dat gebruikte ik altijd. Vroeger had ik heel vaak last van koortslippen. Ik was toen een zenuwepees en bij het minst geringste had ik al weer een koortslip. Irritant en pijnlijk. Blistex was voor mij het wondermindel. Het pijnlijke gevoel wordt al snel minder en met 3 dagen was ik er weer vanaf.

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/ziekten/697/k...

Ik heb er zelf nooit last van. Mensen uit mijn omgeving wel, soms. Daar helpt Zovirax en Blistex goed. Ook het afdekken van het plekje met tandpasta zo uit de tube helpt. Ik heb het zelf gezien.

zodra je hem voeld aankomen met alcohol aan tipen verktijgbaar bij de apotheek

Ik HAD er ook altijd last van. Dan deed ik er altijd nuchtere ochtend spuug op, zo gauw het begon te kriebelen. En, echt waar, na 2 dagen was alles weer weg, hij zette dan niet door. Nu gebruik ik elke avond voor dat ik naar bed ga lippenbalsem met calendula van Alverde. Deze haal ik in Duitsland bij een drogist! En vanaf dat ik dit gebruik, heb ik geen koortslip meer. Maar je kunt ook bij een natuurwinkel een potje calendula balsem halen, die heeft het zelfde effect. Deze balsem is trouwens super voor wondjes en voor babies billen.

De beste die bij mij altijd werkt maar ook de smerigste tip is, zo gauw je even een blaartje opvoelt komen oorsmeer erop smeren !!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100