Hoe kunnen ze contoleren of je bloed in je urine hebt bij een blaasontsteking als je menstrueert ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bloed in de urine is mogelijk bij een urineweginfectie maar zeker niet de doorslaggevende factor voor de diagnose. Een urineweginfectie diagnosticeer je met een optelsom van subjectieve klachten zoals een branderig gevoel bij het plassen en vaak moeten plassen en objectieve bevindingen zoals witte bloedlichaampjes, nitriet en eventueel rode bloedlichaampjes in de urine. Voor opvangen van urine zonder menstruatiebloed is een uitstekend antwoord gegeven hoewel afname met een kathetertje meer zekerheid biedt. Dat zal niet zo snel worden gedaan omdat katheteriseren juist een risico is voor urineweginfecties.

Je wast jezelf goed, doet een tampon in, wast jezelf nogmaals en vangt dan de urine op. Dan zit er geen bloed in de urine van de menstruatie.

Om te zien of je blaasontsteking hebt, wordt je urine helemaal niet gecontroleerd op de aanwezigheid van bloed. Je urine wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van bepaalde eiwitten, die blaasontsteking bevestigen. Kortom: Je vraag is niet relevant.

Het bloed wat ze dan zoeken in de urine zijn witte bloedlichaampjes. Deze wijzen op een ontsteking. Menstruatie heeft dus geen invloed op deze test.

Volgens mij kunnen ze dat niet. Na mijn zwangerschap kon de huisarts het iig niet vertellen vanwege de aanwezigheid van bloed in de urine.

Als je bloed in je urine hebt, is dat niet persé maandstondenbloed, ze merken het verschil, het heeft een andere waarde.

bij mijn hebben ze ook wel eens urine onderzocht op blaasontsteking toen had ik een tussenbloeding en toen zat er ook bloed in de urine dus de huisarts docht dat ik blaasontsteking had maar naar 1 week kwamen ze er pas achter dat het wat anders was. dus volgens mij denken ze als er bloed bij de urine zit dat je blaasontsteking heb dus vraag eerst aan je huisarts wat je het beste kunt doen

Ik heb meegedaan aan een wetenschappelijk onderzoek waarbij ik ook urine moest inleveren, hierbij mocht ik niet eens urine verzamelen als ik menstrueerde. Het zou zomaar kunnen dat je ook bij de huisarts even moet wachten met het urineonderzoek tot je niet meer menstrueert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100